Hoppa till sidans innehåll

2019-11-09 - Snötillverkning!

08 NOV 2019 12:20
Nu startar vi snart snökanonerna enligt arbetsschema, drygt två veckor tidigare än säsongen 2018/19!
  • Skapad: 08 NOV 2019 12:20

Lördag 2019-11-08 kommer vi starta igång tillverkningen av snö enligt schema, prognoserna pekar mot minusgrader och vattnet i dammen är i lämpligare temperatur för att tillverka snö.

Vi planerar att starta på kvällen lördagen den 8/11 och schemat är tänkt att sträcka sig från 22.00 på lördag till preliminärt 22.00 på måndag, givetvis förutsatt att prognosen om kylan blir verklighet. Då snön tillverkas via lansar som snökanoner är vi lite mer känsliga för ihållande kyla kontra en del andra anläggningar som använder fläktbaserade snökanoner, men vi är hoppfulla att det kommer fungera bra. Säsongen 2018/19 startade vi tillverkningen 26/11, så kommer vi nu igång den 9/11 så är det mycket bra!

Området för tillverkning blir från pumphuset, sörlidenslingan och därefter upp mot 2,5 km spåret. Vi börjar med denna sektion då prognoserna visar en del blåst under helgen och denna del är relativt vindskyddad (se grönt markerade området i karta nedan). Vi vill ju inte att snön blår ut i skogen..

Har ni inte ännu anmält er till att vara med och hjälpa till med snötillverkningen, gör då det till This is a mailto link eller kontakta ansvarig Pernilla Steen på mobil 073-8192896. För att kunna hjälpa till måste man ha deltagit i säkerhetsutbildning om systemet, har man inte deltagit kommer en sådan kurs att hållas på Skyttis under torsdag den 14/11 18.30-19.30, anmälan via epost eller till Pernilla.

OBS! Området är förbjudet att beträda för allmänheten då snötillverkning pågår, det är risk för personskador på grund av höga tryck i vatten- och luftledningar och slangar, vänligen respektera!

 

Skribent: Jens Bovéng
E-post: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

  

ågrenshuset_logo.png

  

  silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info