Hoppa till sidans innehåll

2021-01-03 - Snö och Skidglädje på Skyttis!

03 JAN 2021 13:01
Vilken härlig vinter som äntligen kommit till Skyttis! Snökanoner och skidåkare som samsas "sida vid sida" i ett enda stort glädjerus, härligt!
  • Skapad: 03 JAN 2021 13:01

Stort tack till alla skidåkare som visar stor förståelse och hänsyn till snökanoner och snövakter samt för att ni samtidigt som ni vill åka skidor ändå förstår att tillverkning av mer snö är för att kunna leverera ännu bättre spår om någon vecka!

Från cirka 06.30 2021-01-03 är snökanonerna igång, vi har 1st fläkt på nya "Vallen" (Sörlidenslingan vid pumphuset), vi har 1st fläkt på väg ned mot parkeringen vid varggropen och vi har ett antal lansar igång runt "Apberget". 

Skidspåren går på antingen cirka 800m runt Sörlidenslingan, eller så på övre delen av 2,5km spåret, till detta kommer man via skogen från Pumphuset upp mot "Femmanbacken", på slingan så åker man runt och viker upp i det så kallade "Sticket/Tvärsticket" så på vissa delar av spåret är det mötande åkriktning, detta eftersom det tillverkas snö på "Apberget" och vid "Skjutbanan".

Vi kommer ikväll att stänga ned tillverkningen på "Apberget" och flytta oss ned mot "Stadion", fläktarna kommer om möjligt fortsätta tillverka på "Vallen" och "Varggropen", beroende på hur vattenkapacitet räcker. Den tillverkade snön på "Apberget" måste dränera något dygn innan vi kan schakta och pista den till skidspår, men snart har vi en hel slinga med "Sörliden, Apberget, 5km, Subaru" igång!

Fläktkanon tillverkar snö på sträckan ned mot Varggropens parkering.

Skribent: Jens Bovéng
E-post: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

  

ågrenshuset_logo.png

  

  silverpartners

 

 holmen logo blue 2021_01_Transp.png 

 

NorraSkog_CHAMPAGNE.PNG

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info