Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Nilsson

2021-04-25 - Skyttis Spårområde, Tack för denna säsong!

25 APR 2021 19:45
Då var vinterprepareringen slut för denna säsong, stort tack till alla som nyttjat spårområdet och varmt välkommen till Skyttis Spårområde under såväl sommaren som vintern 2021/22!
  • Uppdaterad: 25 APR 2021 19:45

Hägglunds Ski Team vill rikta ett stort tack till alla frivilliga som hjälpt oss med konstsnötillverkningen, driftgruppen som får allt att fungera med snötillverkningen, våra schemaläggare och ”inringare” som idogt raggar snövakter och slutligen spårgruppen som kör pistmaskin som få andra!

Tack även till Örnsköldsviks Kommun för engagemang och intresse i anläggningens utveckling och det arbete och steg som tas för att utveckla Skyttis till en modern anläggning för längdskidsport.

Stort tack till alla längdskidåkare som besöker spåren och genom köp av spårkort gör det möjligt för Örnsköldsviks Kommun att investera på området och därmed även anlita oss i Hägglunds Ski Team för att sköta området!

Konstsnötillverkningen försenades denna säsong på grund av arbeten på området och ett växlande väderläge men 2020-11-27 startade snökanonerna, 2020-12-31 öppnade vi 2.5km spåret efter ännu en period med växlande väder. Idag säger kalendern så 2021-04-25 vilket innebär att spåren hållit öppet under fyra månader med riktigt fina förutsättningar!

Nu kommer pistmaskin att göra snökanonerna sällskap och ta en välförtjänt semester, därefter väntar grundlig genomgång, service, tryckprovning av maskinpark och rör, kontroll av pumpar, kompressorer, el, mm inför säsongen 2021/22. Förhoppningsvis kommer arbete med röjning och breddning att fortgå och flera planer för området finns, kom ihåg att betala spårkort även för rullskidsäsongen så kanske vi ser ett ännu bättre Skyttis inför 2021/22 (vi håller tummarna)!

Hägglunds Ski Team går nu in i ny förhandling med Örnsköldsviks Kommun avseende driften av anläggningen, vi hoppas givetvis få förtroende att fortsätta ha hand om denna fantastiskt fina anläggning, har ni synpunkter på vårt arbete kan dessa tillställas Anneli Engvik eller Peter Kallin på Kultur- och fritidsavdelningen. Ni kan även skicka epost till This is a mailto link med era synpunkter.

Får vi förnyat förtroende av Örnsköldsviks Kommun ligger det i planen att dels utöka antalet förare av pistmaskinen till fem personer samt att vi kommer skicka några av dem på expertutbildning via Svenska Skidförbundet och Peak Innovation i samarbete med Vålådalen under ledarskap av ”snöoraklet” Latti Östlund i Vålådalen. Givetvis i syfte att bra skall bli ännu bättre!

PS!

Till de som brukar gå antingen själv eller med hund på spårbädden vill vi vädja om att upphöra med detta inför kommande säsonger, den pistade ytan oavsett om det är med klassiska spår eller om det är den manchesterlagda ytan för skate är ej ordningställd för promenader! Det medför mycket extra arbete för de som kör pistmaskin att återställa detta till åkbart skick med gott underlag för de som åker skidor, det kan röra sig om timmars extra arbete per spårningsomgång beroende på hur många som gått och var! Örnsköldsviks Kommun har uppdragstagare som drar promenadspår med skoter i Skyttis Friluftsområde, vänligen använd er av dessa spår, så kan vi alla samverka i samförstånd och respek för varandra på området.

Stort tack och ha en riktigt bra sommarsäsong på Skyttis Spårområdet!

Skribent: Jens Bovéng
E-post: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

  

ågrenshuset_logo.png

  

  silverpartners

 

 holmen logo blue 2021_01_Transp.png 

 

NorraSkog_CHAMPAGNE.PNG

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info