Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jens Boveng

Bauhaus CUP och JVM test Skellefteå 14-17/1

17 JAN 2022 13:07
Denna gångna helgen kördes den andra deltävlingen i Bauhaus CUP och möjlighet att köra ett JVM-test över distans. Våra åkare visar återigen upp fina prestationer.
  • Uppdaterad: 17 JAN 2022 13:07

Bauhaus CUP och JVM test Skellefteå

Bahaus Cup drog i helgen vidare till Skellefteå.  I dagens pandemi tider så hade vi till slut ändå 6 anmälda åkare till tävlingarna. Här visar vi återigen upp vilka otroligt fina ungdomar vi har. Kom nu ihåg samtliga som läser det här att Hägglunds Ski-Team verkar som en breddklubb och inte en elitklubb. På Juniornivå ställs också helt andra krav på åkarnas hälsa då både prestationsnivån och träningsmängd ökas rejält i de här åldrarna.

Tre tävlingar stod på programmet, Fredag 10k klassikt för både herrar och damer, Lördag sprint och slutligen JVM test 30K för herrar och 15K för damer.

Fredag 10k klassiskt

Viking Olsson dundrar på i H17/18 klassen och tar återigen en topp 10 placering (8:a) och Marcus Nilsson en fin topp 30 placering (26:a) i det 80 man stora startfältet. Vårt nyförvärv Albin Hannemann gör debut i sammahangen och kämpar väl i den tuffa terrängen. I D17/18 har vi Emilia Johansson som gör en tapper insats och placerar sig ungefär i mitten av startfältet och Sigrid Hübenette som kämpar sig in i övre tredjelen av resultatlistan.

Lördag Sprint fristil

Här får vallaboden in 2 åkare som går vidare efter prologen. Viking Olsson och Marcus Nilsson tar plats bland de 30 främsta som får åka vidare. Marcus åker ut i kvartsfinalen medans Viking återigen visar vilken vilken kämpe han är och tar sig via semifinal till B-final och slutar totalt 9:a. Albin Hannemann tar sig inte vidare till kvartsfinal och avslutar därmed helgens tävlingar. Sebastian Hägglöf i H19/20 gör en bra prolog men slutar strax utanför topp 30. I D17/18 kämpar Emilia bra men det räcker inte till en kvartsfinal. Vår duktiga Sigrid Hübenette i D19/20 värmer upp på morgonen men kastar in handuken då kroppen inte känns rätt.

Söndag JVM Test H17-20 30K fristil

Här får vi tre hjältar i H17-20. Sebbe (Sebastian Hägglöf) som kämpar med sin luftrör väljer att avstå men inställer sig för tjänstgöring åt sina klubbkamrater för att langa dricka och dela ut stavar om något skulle hända. Marcus och Viking ställer sig på startlinjen för sitt första 30k lopp i karriären. Tomas Hägglöf, Thomas Hübenette och Sebbe var på plats ute i spåret så vi  vallarna börjar plocka ihop för att för att få en tidig/smidig hemresa. Vi får rapport om att båda grabbarna får en bra start, Viking på övre 3:e delen och Marcus ungefär i mitten efter ca 800 meter på den ca 2km rätt trånga och långa stigningen med ett startfält om 109 åkare. Men när vallaboden nästa gång, vid varvning och 10 åkta kilometrar, får rapport om att Viking ligger och drar täten så släpper vi också syslorna och drar oss ut mot spåret. Viking, som förstaårs junior, slutar 9:a i loppet knappt 2 minuter efter vinnaren Edvin Anger. Det är en galet bra insats för uttrycka sig i moderna termer. Marcus gör också en jättefin insats och slutar 33:a. Båda grabbarna som numera bor grannar i Sollefteå har 2- respketive 3 år kvar i klassen H17-20.  

Emilia i D17/18 värmer länge på morgonen och känner att kroppen inte fungerar. Emilia är en kämpe som alltid fullföljer men idag var dagen då det helt enkelt inte gick.

Länk till några bilder från tävlingen. Tyvärr hinner vi inte riktigt med att fotografera i den mån vi skulle vilja.

Hälsningar,

Vallaboden, Container 29

Skellefteå

Mikael, Jens, Björn

Skribent: Mikael Nilsson
E-post: Adressen Gömd

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

  

ågrenshuset_logo.png

  

  silverpartners

 

 holmen logo blue 2021_01_Transp.png 

 

NorraSkog_CHAMPAGNE.PNG

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info