Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jens Boveng Tilde Håkansson inleder Lilla Fjällrävenloppet 2022, spännande och kul med skidtävlingar!

Fjällrävenloppen - en skidfest på Skyttis!

13 FEB 2022 15:42
Vi är som allra bäst när vi gör det tillsammans! Igår blev det personifierat med Hägglunds Ski Team. Vi skall alla känna stolthet till ett fantastiskt genomfört arrangemang!
  • Uppdaterad: 13 FEB 2022 15:42

Wow vilken dag! 

Sitter och summerar gårdagen och alla intryck efter årets upplaga av Fjällrävenloppen. Nytt för i år var att vi valde att köra båda arrangemangen på en och samma dag. Detta är något vi länge haft som en tanke inom föreningen. Att samla alla lopp till en hel dags skidfest på Skyttis. Men för att kunna genomföra ett sådant arrangemang krävs också en stor organisation med massa idéella krafter som arbetar tillsammans. Just det har vi lyckats med! Och vi gör det bäst när vi gör det tillsammans! 

Lilla Fjällrävenloppet bjöd på snabba och roliga tävlingar med täta startmellanrum för de minsta och rafflande dueller med masstart i de äldre grupperna. Årets upplaga av Lilla Fjällrävenloppet lockade hela 224 st tävlande och glada barn/ungdomar/juniorer från distriktet.

  start_d15_16_edit.jpg

Damer 15-16 år på väg ut från start upp i vallabacken efter gemensam start. Foto: Jens Boveng

Fjällrävenloppet 40 km och 15 km genomfördes som seedningsgrundande långlopp till Vasaloppet och Tjejvasan. I år valde vi en flackare bansträckning än tidigare år, just för att kunna locka fler motionärer till vårt fina lopp i Skyttis spårsystem. Årets lopp samlade hela 137 st elitåkare och motionärer, och efter gårdagens succé hoppas vi på ett ännu större deltagande nästa år. 

RJN_3956.jpg

Prispallen, Fjällrävenloppet H21, segrare Erik Silver, (mitten) tvåa Johan Lövgren (vänster) och trean Daniel Holmgren (höger), foto Rickard Johansson

Från tävlingsledningen är det många som vi vill tacka! Alla som har hjälpt till med årets Fjällrävenlopp har varit helt fantastiska. Vi har fått så mycket positiva omdömen från klubbar och motionärer ute i spåren, och vi kan inte mer än känna stolthet och beundran över alla gemensamma krafter i Hägglunds Ski Team som har lyckats göra denna dag till den fantastiska skidfest vi hoppades på.  

Sammanfattningsvis vill vi knyta an till vår värdegrund i föreningen, då vi tycker att det stämmer så bra med vad vi åstadkommit i årets Fjällrävenlopp. 

  • Hälsa- Vår verksamhet baseras på lek och rörelse inom såväl sommar som vinteridrotten, med fokus på ett livslångt idrotts- och rörelseintresse. 
  • Sammanhållning- Kamratskap, gemenskap och glädje genomsyrar vår lek och rörelse, allt för att skapa det röda teamet HST Hägglunds Ski Team 
  • Trygghet- Vi stöttar och inkluderar alla till att våga, vilja delta och att respektera varandra genom uppmuntran. Hos oss syns och finns alla! 

Stort Tack till alla som gjort detta möjligt! 

Foton från Lilla Fjällrävenloppet 2022 (SmugMug)

Foton Lilla Fjällrävenloppet 2022 (Flickr)

Foton från Fjällrävenloppet kommer publiceras så snart de är processade:

/Tävlingsledningen Rikard och Jonas

Skribent: Rikard Hägglund
E-post: Adressen Gömd

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

  

ågrenshuset_logo.png

  

  silverpartners

 

 holmen logo blue 2021_01_Transp.png 

 

NorraSkog_CHAMPAGNE.PNG

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info