Hoppa till sidans innehåll

ICA Cup 2017 Ångermanland 2:a i riksfinalen!!

2017-03-12 22:19
Vi gratulerar årets gäng av 13- och 14 åringar som i helgen visade att Ångermanland just nu är ett av Sveriges absolut bästa skiddistrikt.
  • Uppdaterad: 2017-03-13 00:05

Genom en enastående laginsats från deltagare, vallare och ledare och många fina individuella prestationer så slutade Ångermanland på en andra plats i årets riksfinal ICA Cup. Dalarna vann en ganska klar seger men sen var det tätt där Ångermanland lyckades klara andra platsen med minsta möjliga marginal. Det är väl främst tjejerna som verkligen har presterat i år. Bland resultaten kan bara nämnas de allra främsta i en kortare sammanfattning. Elin Forsgrens (Vårby) tar en 3:e plats på distans loppet, Klara Torshages (Vårby) 3:a på sprinten och sen delar hon en 1:a plats med Elsa Eriksson (Husum) i ski-cross loppet. I D13 åker Elvira Nilsson (Sollefteå) till sig 1:a plats i sprinten och Elin Näslund tar en fin 3:e plats i Ski-crossen.

Bland grabbarna kan nämnas 2 fina prestationer av vår egen Sebastian Hägglöf i H14 som åkte till sig en 13:e plats på distansloppet och en 14:e plats på sprinten och i H13 lyckades Erik Byström (Vårby) bäst med att åka in som 9:a på distansloppet och som 10:a på sprintloppet.

Stafettresultaten är i skrivande stund inte publicerad men det blev en rafflande strid in i det sista speciellt då samtliga 4:a Ångermanlandslag blev inbladad i en riktig krasch redan ca 200 meter in på den något för smala banan där en 13-14 av totalt 48 lag han smita iväg och skapa en rejäl lucka. Här visar ungdomarna vilka bra skidåkare de är och lyckas trots allt ändå kriga till sig en 2:a plats endast 2 poäng före Norrbotten.

Samtliga resultat ICA Cup 

 

Ångermanlands distriktslag 2017 Sveriges näst bästa distrikt!!!

 

Sebastian

Marcus

Maja 

Isak

Del av stadion vid Bolleberget i Bollnäs

Skribent: Mikael Nilsson
Epost: Adressen Gömd

guldpartners

 

 intersport 2 rader färg

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo


 

bronspartners

 

trimtex logo

 

ågrenshuset_logo

 ditwin

 

SCA logo liggande 2013 

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: This is a mailto link

Se all info