Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jens Boveng Från vänster, Albin Hannemann, Viking Olsson samt Marcus Nilsson som deltagande trupp vid JSM i Åsarna 2022.

JSM Åsarna 7 – 13/3 med topp resultat av Hägglundsåkare

17 MAR 2022 21:58
Sent om sider kommer här en snabb summering från förra veckans (v.10) Junior SM i Åsarna.
  • Uppdaterad: 17 MAR 2022 21:58

JSM veckan bjöd på soligt och fint väder och Åsarna’s banläggare tillika pistmanskinsförare för veckan, Tomas Vassberg, hade lagt otroligt fina och utslagsgivande banor.

Vi hade på papperet bara någon vecka innan tävling 7 juniorer som anmält intresse för JSM men snöpligt nog fick vi till slut bara med oss 3 stycken, samtliga i klassen H17-18. Viking Olsson, Marcus Nilsson och Albin Hannemann tog sig till start.

Onsdag H17-18 15k Klassisk stil Masstart

Årets upplaga hade 104 man på startlinjen, en imponerande syn. Banan var dragen som en 10k slinga med varvning på stadion för en avslutande 5 kilometers slinga. Efter ca 6-7 kilometer har Högbo’s Elias Danielsson en lucka på ca:15 sekunder ner till Hudiksvals åkare Hugo Nilsson men därefter dyker vår egen Viking Olsson upp i sällskap med Vårbys Carl Gustavsson som jagas av en grupp på 8-10 man där vi har ytterligare en Hägglundsåkare, Marcus Nilsson. Helt fantastisk start på loppet och hur kul som helst att som ledare få vara med och se dessa åkares prestationer.

Viking gör upp om 3:e platsen men får ge sig mot den 1 år äldre Carl i spurtuppgörelsen och slutar 4:a. Marcus hänger länge med i klungan för en topp 10 placering men krafterna sviker lite de sista kilometrarna och han slutar som 19:e man denna SM dag. Grymt bra prestationer återigen av dessa två! Albin med en startpossition långt bak redan vid start föll illa en bit in i loppet och valde att bryta vid varvningen.

Viking Olsson, tätt följd av Carl Gustafsson (Vårby IK), klassisk masstart JSM Åsarna. Foto: Jens Boveng

Torsdag H17-18 Sprint i Klassisk stil

Vi har återigen Albin, Viking och Marcus till start i prologen. Återigen får Marcus och Viking till bra lopp och går båda vidare till kvartsfinaler, Albin gör en stark insats även han och åker in på en tid som i FIS ranking ger honom 100 poäng bättre ranking än innan start, starkt jobbat!. Marcus placerer sig i prologen på 19:e - och Viking på 23:e tid. Väl i kvartsfinalerna slutar Marcus 5:a i sin kvartfinal och Viking slutar 4:a i sin och därmed var dagen över för oss. Båda kan dock stoltsera över att ha kvalat in i en sprintstege på ett SM. Det är sannerligen inte dåligt.

Lördag distans H17-18 10k Fri-stil Intervallstart.

Viking som startar lite tidigare i det seedade fältet gör återigen ett topp lopp och slutar 6:a, Marcus gör även han ett bra lopp och slutar på 20:e plats. Albin gör säsongens bästa lopp, placeringsmässigt lite längre bak i listan men ett stort steg framåt, ser vi på FIS-poäng igen så är loppet värt mer än 400 poäng bättre poäng än nuvarande ranking. Det är tight om placeringarna denna dag så vi summerar rätt så omgående att vi kan vara riktigt nöjda med allas insatser (ledare/vallar & åkare).

Marcus_Distans.jpgMarcus Nilsson, fri stil distans vid JSM i Åsarna. Foto: Jens Boveng

Söndag stafett 3x5k

Då Hägglunds Ski Team inte har några resultat alls ifrån den senaste SM Stafetten (2019) så hade vi ingen seedingsgrund att stå på och fick lita till lotten. Grabbarna fick startposition 37 av 42 så det gick ju sådär med lottningen kan man säga.

Viking fick förtroende att köra första sträckan och gjorde det så bra att han kunde växla ut Marcus på andra sträckan som 9:a. Marcus gör det han ska och håller positionen i topp 10 när han växlar ut Albin som tar oss i mål som 33:e lag. Bra laginsatts och en riktgt roligt och händelserikt stafett där Mora IK står som segrare före Rehns BK och Grava SK.

Albin Hannemann vid den avslutande stafetten vid JSM i Åsarna. Foto: Jens Boveng   

Service Team

Service teamet bestod av Jens Boveng, Mikael Nilsson, Jan Gidlund och Jens Hannemann. Vi tackar Janne som ställde upp och hjälpte oss med vallning och skidtester under hela veckan. Janne har flera år som vallare i Hägglunds men är idag pensionär och har själv ingen aktiv åkare längre i klubben. Det var väldigt uppskattat av oss och våra åkare.

Skribent: Mikael Nilsson
E-post: Adressen Gömd

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

  

ågrenshuset_logo.png

  

  silverpartners

 

 holmen logo blue 2021_01_Transp.png 

 

NorraSkog_CHAMPAGNE.PNG

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info