Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Skyttis Spårområde!

04 OKT 2020 21:35
Hösten är här och vi hoppas att minusgraderna och vintern snart skall ge sig tillkänna. Inför den kommande vintersäsongen pågår nu en hel del arbeten på Skyttis spårområde. Glädjande förändringar och nyheter, som ni kan läsa mer om nedan!
  • Skapad: 04 OKT 2020 21:35

Till att börja med ställs nu en samlingsplats och snötillverkningsyta iordning under arbetsnamnet ”Vallen”, ytan placeras vid Örnsköldsviks skidskytteförenings yta för luftgevärsskytte i anslutning till pumphuset och Sörlidenslingan. Ytan är tänkt att användas som samlingsplats för genomgångar med träningsgrupper under träningskvällar, så att mindre trängsel skall uppstå vid raksträckan vid luftgevärsskyttet. Vidare kommer den att kunna användas som upplag för konstsnö under tillverkningen av konstsnö. Den är även tänkt att kunna förses med enklare teknikbana för ”skidlek” innan stadion är försedd med snö, ytan kommer även om möjligt spåras som ”staffrunda” för mindre barn som tränar med Örnsköldsviks skidskytteförening. Träd och sly har fällts och kommer fraktas undan under vecka 41, därefter skall ytan ”planas” och fyllas ut så att ytan blir platt och snöläggningen underlättas.

Lånat foto från Örnsköldsviks Skidskytte, "Vallen" är numera avverkad och röjd för att förberedas som snöläggningsområde.

Apropå snöläggning kan vi även meddela att nytt avtal tecknats mellan Hägglunds Ski Team och Örnsköldsviks kommun avseende snötillverkning och spårning av Skyttis spårområde, en del förändringar sker i avtalet men Hägglunds Ski Team kommer fortsätta jobba och verka för att säkerställa god kvalitet på anläggningen.

På tal om god kvalitet på anläggningen så kommer den inför säsongen att förses med två nya fläktkanoner, dessa fläktkanoner kommer att användas vid pumphus, Sörlidenslingan/”Vallen” (se ovan), rondellen (kallförrådet vid stadion) samt slutligen vid vallabacken. Hägglunds Ski Team ser mycket positivt på tillförsel av fläktkanoner till Skyttis spårområde då det gagnar kvalitet och ökad möjlighet till snötillverkningen!

Eluttag med lås kommer att anläggas vid spårområdet på de platser som nämnts ovan, detta då fläktkanoner kräver tillgång till elanslutningar då de är försedda med inbyggda kompressorer för att kunna användas. Vi hoppas att områdena där fläktarna kan användas kommer att utökas till kommande säsonger, men

Spåren röjs och breddas just nu, detta för att minimera avrinning av vatten och is från träd som hänger in över spåren när och om det är blidväder, det kommer gynna vissa områden som under tidigare säsonger fått blöta och is i spåren från inhängande träd. Breddningen och röjningen kommer ske runt 5km spåret samt området vid ICA-backen och Måsvängen.

Röjning har i helgen även skett av klubben runt alla rörstammar som används vid konstsnöanläggning, så att det skall vara lätt åtkomligt när det är dags att starta systemen.

Vi håller tummarna för att budgeten och tiden innan tjäle och ifrysning även medger anläggning av belysningsstolpar vid pumphuset, Örnsköldsviks Kommun ser över möjligheten för detta nu då det är väldigt mörkt uppe vid pumphuset på kvällarna, dock vill vi påpeka att inget är klart avseende belysningen ännu. Dock vill vi informera om att både Hägglunds Ski Team och Örnsköldsviks Kommun är medvetna om att belysning behövs vid denna parkering.

Hägglunds Ski Team gläds över att Örnsköldsviks Kommun inför denna säsong haft möjlighet att utföra dessa investeringar på spårområdet, vi riktar samtidigt ett stort tack till alla som nyttjar spårområdet, utan er hade investeringarna inte varit möjliga! Vi påminner om att köpa spårkort, så att fortsatta satsningar och investeringar kan ske på spårområdet.

När minusgraderna kommer hoppas vi på ert stöd och hjälp med att starta snökanoner och anlägga konstsnö på spårområdet, vi ses!

Skribent: Jens Bovéng
E-post: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

  

ågrenshuset_logo.png

  

  silverpartners

 

 holmen logo blue 2021_01_Transp.png 

 

NorraSkog_CHAMPAGNE.PNG

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info