Hoppa till sidans innehåll

Snötillverkning - Skyttis

22 NOV 2018 12:04
Här kommer en kort statusuppdatering till alla som hoppas på tidig snö på Skyttis och undrar när tillverkning av snö kommer att starta.
  • Skapad: 22 NOV 2018 12:04

Vi har jobbat med färdigställande av rörsystem, kontroll av slangar, munstycken, snökanoner med mera, vi har även sett till att dammen är full med vatten för att det skall finnas något att tillverka vår älskade snö av.

Dammen har haft pumparna igång sedan slutet på oktober för att temperaturen skall gå ned till temperaturer som gör att vattnet går att använda för att tillverka snö. Tyvärr har temperaturen den senaste veckan innan kallgraderna kom tillbaks gått åt fel håll. ): Det betyder att temperaturen på vattnet just nu är för varmt för att vi skall kunna köra snökanonerna under rådande lufttemperatur.

Pumpen går dygnet runt för att försöka pressa ned temperaturen på vattnet och vi följer utvecklingen på kylgraden. Så fort temperaturen når nivåer där vi i alla fall kan starta de långa snökanonerna (ny från förra säsongen) kommer vi att göra så.

Vi hoppas givetvis att alla våra trogna "snösprutare" står på tå och är beredda att rycka in och snölägga den fina anläggningen på Skyttis så snart det bara går.

 

Tack på förhand!

Skribent: Jens Bovéng
Epost: This is a mailto link

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo


 

bronspartners

 

trimtex logo

 

ågrenshuset_logo

 ditwin

 

SCA logo liggande 2013 

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: This is a mailto link

Se all info