Hoppa till sidans innehåll
Foto: Urban Edlund Skidåkning en vinterdag i vinterlandskapet Rutberget.

Tack för denna tid Rutbergsspåren och alla besökare!

29 NOV 2019 11:59
  • Skapad: 29 NOV 2019 11:59

Hägglunds Ski Team har sedan år 2014 på uppdrag av Örnsköldsviks Kommun skött spårområdet runt Rutberget, vilket omfattat spår och mark om en sträcka på cirka 40 km. Hägglunds Ski Team har skött området såväl sommar som vintertid, där det röjts, förstärkt, breddats och byggts spänger och broar för att förstärka området inför kommande vintrar och spårdragning. Under 2019 sades avtalet upp av Örnsköldsviks Kommun, inte på grund av missnöje med skötseln, utan på grund av översyn av alla uppdragsavtal inom Örnsköldsviks Kommun som motivering.

 

Hägglunds Ski Team har i dialog med Örnsköldsviks Kommun framfört sina visioner och förhoppningar om hur spårområdet bör skötas och underhållas, samt hur Hägglunds Ski Team med sin erfarenhet från området skulle kunna fortsätta vara en part i detta.

Örnsköldsviks Kommun avser nu att överta drift och underhåll med egen personal under vardagar, för spårning under helger har man upphandlat uppdraget. Efter utvärdering av anbuden tilldelas Nävertjäls Bygdegårdsförening detta uppdrag, vilket gör att Hägglunds Ski Team efter 2019-12-31 ej längre ansvarar för spårning av Rutbergsområdet.

 

Vi tackar alla besökare och spårdragare som genom åren gjort sitt till för att presentera vinterlandskapet Rutberget i sin bästa dager!

Det är med stolthet över vad våra spårdragare och Hägglunds Ski Team utfört för Rutbergets spårområde som vi nu lämnar över området!

 

Vi önskar de nya uppdragstagarna lycka till och hoppas att Rutberget fortsätter prioriteras och hålla den kvalitet som Hägglunds Ski Team försökt hålla på spåren under dessa år, detta för att erbjuda allmänheten ett fantastiskt friluftsområde under vintern med högklassiga skidspår!

 

Hägglunds Ski Team

 

Skribent: Jens Bovéng
Epost: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info