Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sara Lagerskog-Eriksson Emma Lundell, Linda Ström, Hulda Forsberg, Lovisa Olsson, Elin Wickberg, Elsa Forsberg, Viktor Wallberg, Alexander Gidlund, Adrian Johansson samt Hugo Eriksson

Läger i Klimpfjäll/Stekenjokk, Säsongstart 2017/18!

09 MAJ 2017 22:53
Fredagen den 5:e maj blev det riktiga startskottet för klubbens juniorer och seniorer på säsong 2017/18 med läger i Klimpfjäll/Stekenjokk, givetvis hängde "Bakom Kulisserna" med för att kolla läget!
  • Skapad: 09 MAJ 2017 22:53

Som bekant går tiden fort när man har kul och säsongen 2016/17 är passé och det har redan hunnit bli säsong 2017/18, Hägglunds SK Ski Team rivstartade med läger för nuvarande och kommande juniorer och seniorer i Klimpfjäll/Stekenjokk under första helgen i Maj.

Lägret genomfördes som ett gemensamt läger med individuella upplägg där alla pass startade samtidigt men där utövarna själva kunde styra delar av passen själva baserat på längd, intensitet och varaktighet kopplat till deras individuella träningsprogram.

Fredag 5/5

Fredagen ägnades åt resor från diverse olika skidgymnasium och orter till Klimpfjäll och den väntande Villa Heidelberg som bokats för helgen. Efter en kort inkvartering och middag bar det av till Klimplfjälls elljusspår och dagslingor, fjällen bjuder ju som bekant på sen kvällssol så dagslingorna var inget problem även om timmen var sen. :) Glada miner och full fart i spåret även om underlaget var lite mjukt då temperaturen under dagen pendlat mellan +4/+12 grader, inget hindrar en tränande skidåkare dock!

Ett läger blir ju aldrig bättre än dess ledare, Sara Lagerskog-Eriksson och Jan Gidlund, "glad i hågen" av att få vara med i Klimpfjäll. Foto: Jens Boveng

Håkan Wallberg, ännu en eminent ledare, representerade åkare från träningsgrupp Rossa, här tillsammans med Adrian Johansson samt Viktor Wallberg på elljusspåret i Klimpfjäll. Foto: Jens Boveng

Linda Ström och Elin Wickberg representerade klubbens seniorer (japp, Elin blir senior nu) susar förbi med glatt hummör. Foto: Jens Boveng

Emma Lundell tillbringade fredagkvällen med Lovisa Olsson samt två grabbar som åkte vilse när tjejerna vek av mot elljusspåret från dagspåren. Foto: Jens Boveng

Sytrarna Hulda och Elsa Forsberg kvällspigga och glada på mjuka spår i Klimpfjäll. Foto: Jens Boveng

 

Efter träningspass på 1,5-2,5 timmar där ett par killar dessutom verkade tagit fel på utrustning, samt det faktum att liften var stängd, upp och ned i slalombacken och lite "trick skidor" väntade välbehövligt kvällsfika. "Bakom kulisserna" fick då lära sig att om det bara finns extra stora djuptallrikar så fylls dessa ändå till bredden med yoghurt, flingor med mera, viss korrigering av planeringen för lördag med andra ord.. mer kvällsfika måste inhandlas.

Killar, killar, så fort Emma och Lovisa vek av mot elljusspåret så åkte Alexander Gidlund (övre fotot) och Hugo Eriksson (gissa vilket foto!?) "vilse i pankakan", när de väl hittade ned för slalombacken igen slog "tuppkammen till", hopp och styling på schemat, skratt och rop (viss besvikelse infann sig dock när alla "tjejer" hade lämnat "arenan")! Foto: Jens Boveng

 

Lördag 6/5

Tidig morgon, hotellfrukost, härligt, eller, kanske inte just den tidiga morgonen för vissa då, men frukosten. "Bakom kulisserna" kunde även notera att någon tränare laddade med choklad till kaffet redan innan träning, hmm..

På med underställ och skidkläder samt solskydd, eller vänta nu, luktar det inte lite sololja typ "Hawaiian Tropic" också?! In i bussarna och upp mot Stekenjokk.

Hägglunds SK Ski Team minibuss, lastade med förväntansfulla åkare, på väg mot Steknjokk. Foto: Sara Lagerskog-Eriksson 

Kanonfint väder men tyvärr plusgrader och inte direkt kallt på natten, men vad gör väl det, skidåkning kan utföras på skoterspår också vid avsaknad av skare! 

 Inte så lätt att få stopp på "Kalvar på grönbete", Jan kämpar och sliter för att komma igång och hänga med, men vad hjälper väl det. Foto: Sara Lagerskog-Eriksson

 

Vissa ledare har lite problem med skidåkning på mjukt underlag, kanske kommer delar av kroppen i självsvängning när skidorna "guppar", vederbörande skickades istället ut på ett löppass längs med Vildmarksvägen.

Litet urklipp av fantastiska vyer längs Vildmarksvägen (okej, en vy är inte så fantastisk), konstig väg dock som är lika mycket uppför åt båda håll!. Foton: Jens Boveng

 

Efter gott förvärv bussades delar av gruppen tillbaks till Klimpfjäll medan några åkte skidor via Norgefarareleden tillbaka till Klimpfjäll.

Lunch, vila och därefter ännu ett pass, denna gång med löpskorna på! Några joggade en sväng, några körde löpintervaller, någon körde rullskidintervaller och ett par stycken åkte skidor igen, full fart med andra ord! Ja, just det någon fixade mer kvällsfika också.

Viktor och Håkan Wallberg, Emma Lundell samt Hulda och Elsa Forsberg redo för en löptur i Klimpfjäll. Foto: Sara Lagerskog-Eriksson 

 

Kvällspassen ägnades åt lek och tävlingar, först på med skidor och iväg till elljusspåret som precis pistades och erbjöd kanonfina spår eftersom det börjat kyla på (förhoppningar om bra skare på söndag tänds). Vid skidspåren styrdes kosan upp i slalombacken för fristilsåkning utan stavar i en utstakad bana med memory i olika parlag. "Bakom kulisserna" måste erkänna att man ett tag trodde att tränarna fuskat och bara lagt ut olika memory brickor, det tog läääänge innan paren började trilla in och när så skedda hade mjölksyran börjat göra sig påmind hos några. 

Ur vägen "lillsyrran" är det tävling så är det, jag är först skrockar Hulda till Elsa! Foto: Jens Boveng

-"Adrian, Adrian ta den där jag är bergis på flera par, skynda!" ropar Hugo till Adrian, Elsa studrerar och funderar, kan Hugo verkligen ha rätt? Om Hugo hade rätt? Kanske inte just denna gång. :) Foto: Jens Boveng

 

-"Men seriöst, hur svårt kan det inte vara då!" Lovisa vill vinna och funderar, Hugo kan inte förstå varför det gick fel för Adrian nyss, -"Jag visste ju eller få se nu, 1, 2, 3 eller.." Hulda har varit på fjällen, hon är inte "tomat slut". Foto: Jens Boveng

 

Efter "memoryskate" var det dags för frågesport och musik quiz där lagen från memory bestod, Hugo Eriksson och Adrian Johansson visade sig vara obevekliga i såväl "Memory" som Quiz, grattis grabbar!

Koncentration kan tydligen utveckla akut solbränna, eller varför är Alexander och Victor lite "smått röda om kinderna"? Foto: Sara Lagerskog-Eriksson

 

Vad kan vara så svårt att det "bränner" så hårt? Hitta huvudstäderna och landet, 1 poäng för staden och 3 poäng för både stad och land. Foto: Sara Lagerskog-Eriksson

 

Söndag 7/5

Japp, tuppen gol lika tidigt denna morgon också, nu med minusgrader i andedräkten, perfekt! Lite synd att minusgraderna även drog viss vind med sig, men skaren gick inte att klaga på och många fick uppleva det de kom till Stekenjokk för, skaråkning på gigantiska vidder! Bingo!! Efter ett riktigt toppenpass avslutades lägret med gemensam lunch innan gruppen skildes åt och begav sig åt olika håll igen.

Nu snackar vi skare och vackra vidder, vi gör paus på den! Foto: Sara Lagerskog-Eriksson

Skidåkning kräver energi, Håkan, Adrian, Viktor, Lovisa och Emma laddar med bars och vatten. Foto: Sara Lagerskog-Eriksson

 

Åkarnas syn på det genomföra lägret:

"Bakom Kulisserna" har givetvis försökt att samla lite tankar och synpunkter från åkarna om hur de upplevt helgen, nedan delar vi med oss av både nya och "gamla" åkares synpunkter.

Elsa Forsberg (D17-18)

Lägret i Klimpfjäll började med ett pass på fredagskvällen, efter inkvartering och mat. Det bestod av kvällssol och fina spår dock väldigt blåsigt när man tagit sig några höjdmeter men inget att klaga på.

Lördagen erbjöd tre tuffa men roliga pass. Långpass på den ytterst tunna skaren på morgonen, mycket fint väder men tyvärr lite sämre skare som gjorde passet tungt och spännande... Därefter blev det lunch och sedan ut på en löptur samt lite styrka i slutet för min och Huldas del. Sedan ytterligare lite vila och mat och efter det ännu ett skidpass. Detta pass var kortare och bestod av en liten tävling, memory stafett roligt med omväxling. Efter passet fortsatte tävlingarna med frågesport vilket också var kul. Efter denna händelserika dag somnade iallafall jag väldigt snabbt. 

På söndagen åkte vi ett pass på morgonen på skaren. Denna gång höll skaren betydligt bättre och vi kunde åka fritt. Vädret var med oss till stor del, dock var blåsten även denna gång riktigt stark, om inte starkare, vid vissa tillfällen. 

Lägret kan sammanfattas med roligheter och bra träning. Boendet var även bra med rymliga rum. Jag kan inte vara annat än nöjd!

Emma Lundell (D17-18)

Det här lägret var mitt första med Hägglunds juniorer och seniorer men jag ser redan fram emot nästa. Helgen bjöd på riktigt fint väder, fin skidåkning, god mat vackra vyer och många fall för min del, haha. Skaren ville inte riktigt vad jag ville under lördagen. Även fast det var länge sedan jag åkte skidor nu, hade jag en härlig känsla i kroppen och det kändes riktigt bra att kunna åka skidor igen. Jag är också glad att min kropp svarade så bra på de långa passen, då jag inte är van med det. Med denna helg i bakgrunden ser jag fram emot en sommar med träning inför kommande säsong.

Lovisa Olsson (D17-18)

Jag tycker att lägret i Stekenjokk har varit jättebra och det blev mycket träning i fin miljö. Vi hade lite otur på lördagen då det inte var någon skare uppe på fjällen med det gick bra ändå och vi åkte runt på skoterlederna istället. På söndagen så var det däremot jättebra skare och det blev ett fint långpass på morgonen innan vi åkte hemåt. Lägret var riktigt kul och det blev en bra start på det nya träningsåret!

Hulda Forsberg (D19-20)

Jag tycker att lägret i helgen har varit både roligt och givande. Många timmar som rullade snabbt in i träningsdagboken som innehöll både kvalitet och roligheter. Men som pricken över i:et så bjöd Stekenjokk på fint väder, med både sol och bra skare (iallafall sista dagen!!)

Längtar extra mycket nu att åka tillbaka dit om 2 helger på läger med skidgymnasiet!

Hugo Eriksson (H17-18)

Helgen i Stekenjokk var en bra avslutning på en volymvecka med lite fin skidåkning. Totalt så blev det ca 11 timmar fredag kväll till söndag så det blev en del träning. Lite för varmt väder på lördagen så tyvärr var det ingen skare då, men det löste vi genom att följa någon led. På söndag var det bra skare och vi fick till ett härligt pass innan vi åkte hem. Det blev en kul helg!

Alexander Gidlund (H17-18)

Blev en bra helg i Stekenjokk, många tränings och soltimmar. Tyvärr så hade vi ingen super bra skare på lördagen så vi åkte efter skoterleden och njöt av solen. På söndag var det fin skare med några minusgrader i luften. Det blev ett bra slut på en toppen helg med med klubben. En bra start på de nya träningsåret.

Adrian Johansson (H17-18)

Då var ett härligt läger avslutat! Jag tycker att lägret var riktigt bra, kul att få följa med trots att man inte är kontraktsåkare. Jag tycker att det var ett bra schema med bra träningsmängd och lagom med fritid. Stort plus på boendet samt maten. Riktigt härliga skaråkningspass! 

Viktor Wallberg (H17-18)

Jag tyckte det var väldigt kul att få åka på läger med juniorerna/seniorerna, att få träna och umgås med de som är äldre är alltid spännande och roligt. Träningen var också rolig och bra, att få åka lång pass ute i solen på skare i steken var magiskt.

Helt enkelt ett roligt läger med ett härligt gäng!

Linda Ström (D21-)

Det har varit jättekul att få åka till Klimpfjäll/Stekenjokk! En resa som givit energi, träning och snygga solbrännor på samma gång. Bra boende och god mat får inte glömmas heller. Lägret har helt enkelt varit en bra start på mitt nya träningsår. Nu är timjakten igång!!

Elin Wickberg (D21-)

 

Bakom Kulisserna sammanfattar:

Ännu en fantastisk helg till ända, otroligt privilegium att få vara med och arrangera dessa tillställningar samt därefter rapportera händelseförloppen och därmed försöka sprida glädjen hos våra kontaktsåkare vidare till kommande åkare eller bara intresserade. 

En ny säsong tar som sagt vid och vi får se huruvida intresset för "Bakom Kulisserna" håller i sig, vår ambition är att kunna fortsätta arbetet med att sprida budskapet Hägglunds SK Ski Team och dess kontraktsåkare, men det beror ju helt på om ni vill fortsätta följa oss eller ej. :)

 "Bakom Kulisserna" i fullt arbete med att dokumentera helgens händelser, frågan är om balansen för vederbörande är bättre med eller utan skidor på snön.. Foto: Sara Lagerskog-Eriksson

 

Hoppas vi ses även nästa gång, var "Bakom Kulisserna" gör nedslag nästa gång vet man aldrig, men det är som sagt upp till er att det kommer fler nedslag, hoppas ni vill hänga med på fler "resor"!

Vi ses!

 

Skribent: Jens Bovéng
Epost: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info