Hoppa till sidans innehåll
Foto: Privat Superwoman (Olivia Persson, Storumans IK) som vann damernas bästa utklädnads pris, Pocahontas (Pontus Wikström) och hip-hoparen (Hulda Forsberg).

Lycksele v.43, Maskeradsprint och maxtester!

30 OKT 2016 21:04
Denna vecka kliver "Bakom Kulisserna" in hos Lycksele Skidgymnasium under en vecka fylld med maxtester samt "maskeradsprint", följ med oss in och kolla hur det gick till!
  • Uppdaterad: 31 OKT 2016 00:14

Hej från Lyckseles Hägglunds åkare!

Nu är det vår tur igen att berätta om den senaste veckan, som har varit en väldigt tuff men rolig träningsvecka.

Måndagen bestod för Pontus del av en hel dag i Umeå där han utförde maxtester på Idrottsmedicinska. Medan Hulda var ute på 2 timmars löprunda på förmiddagen med årskurs tre och fyra. Ettorna och tvåorna hade liknande pass på eftermiddagen men Elsa hade vila eftersom hon skulle ha maxtester dagen efter.

Alltså på tisdagen begav sig Elsa mot Umeå tidigt på morgonen för att köra allt hon hade för dagen på rullskidbandet. Hulda tog en välförtjänt vila för hon skulle ladda upp inför hennes tester och gick då enbart på skolan under förmiddagen. (Vi kan även tillägga att Huldas handled har blivit bättre och hon kan äntligen träna med två stavar igen!!) Medan Pontus hade dubbelpass som bestod utav morgonstyrka och tuffa staknings intervaller på eftermiddagen och även skola mellan passen.

 

 

Elsa in action under maxtestet. Foto:Privat

På onsdagen var det Huldas tur att köra maxtester. Under tiden hon kämpade på i Umeå var Elsa och Pontus hemma i Lycksele och förberedde inför den årliga LSG-sprinten. Det är en sprint som skidgymnasiet har anordnat med hjälp från kommunen och höll till nere på torget. Sammanlagt la de ner 6.5h med skottning och banläggning. Men fin blev den tillslut!!

 

Skottning av bana, med både uppförsbacke och snäva kurvor utför. En riktigt teknisk bana. Foto: Privat

På torsdagen var det den efterlängtade tävlingspremiären och efter att det regnat på natten så var banan hård och isig. Men medan vi alla tre körde hårda älghufsintervaller på morgonen så hann banan tina upp och bli mjuk och fin till kvällskvisten. Klockan 18:30 smällde första startskottet och tävlingen var igång. Många tuffa och intressanta dueller som slutade med att de utgångna eleverna Marcus och Linda tog varsin seger. Linda åkte ända från Örnsköldsvik för att delta i den fantastiska stadssprinten. Hulda slutade på en tredje plats efter en tuff fajt mot den segrande klubbkamraten. Elsa vurpa på rumpan i första backen i hennes 8:ondels final och slogs då ut. Pontus hade en bra kamp mot Mattias Sundin, som går sista året, i deras 16:ondels final men fick tyvärr se sig slagen. Men vi kan trösta Pontus med att Sundin tog sig ända till semifinalen, han hade alltså bra fart under skidorna.

Tävlingen bestod inte endast att vara snabbast i mål,
utan bästa utklädnad var även ett av priserna. Allt från gamla skiddräkter till
superhjältar stod på startlinjen. Foto: Privat

 

Sammanfattningsvis kan vi säga att det blev en väldigt lyckad kväll med mycket skratt och underhållning. Veckan har varit händelserik och utmanande men nu är vi taggade på att få en veckas lov som avslutas med läger i Vålådalen. Vi längtar!!

Med vänliga hälsningar från Hulda, Elsa och Pontus.

 

Skribent: Jens Bovéng
Epost: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info