Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jens Boveng Hitta till lägret? Enkelt, håll koll efter flaggan!

Sommarens hemmaläger startade med "Race"!

07 AUG 2017 23:04
Förberedelserna inför kommande vintersäsong står i "full blom" för våra kontraktsåkare, för att "samla upp" status och nivå har vi avverkat ett hemmaläger med träningar samt deltagande i Höga Kusten kvartsmarathon och Höga Kusten Multi.
  • Uppdaterad: 09 AUG 2017 09:41

"Bakom kulisserna" slank givetvis med för att "hålla koll" på händelserna i samband med läger och tävlingar.

Med på lägrets olika moment var alla kontraktsåkare som hade möjlighet att deltaga, en del är bortrest på semester medan andra är på Elitläger i Boden och kunde därmed inte deltaga, de som kunde deltaga fick dock ett varierat schema.

Lördag 5:e augusti

Lägret startades med ett riktigt A3/A3+ pass i form av tävlingar i Nordingrå med deltagande i Höga kusten kvartsmarathon eller Höga kusten Multi. Den senare tävlingen bestående av flera olika moment med löpning, cykling, simning, löpning samt stämpling av kontrollstationer i given ordning efter karta (lättare form av orientering)..

Björn Eriksson (Junioransvarig) och Sara Lagerskog-Eriksson (Träningsansvarig junior) håller koll på "sina" adepter i samband med Höga Kusten tävlingarna.

Vädret var tämligen "perfekt" för de tävlande men kanske inte det "ultimata" för oss på sidan, molnigt och cirka 16 grader varmt.

Höga Kusten Multi

Hägglunds SK Ski Team mönstrade sex deltagare i Höga Kusten Multi, ett "Duo" lag bestående av Alexander Gidlund och Hugo Eriksson samt fyra individuella deltagare bestående av Adrian Johansson, Isak Seijsing, Elin Wickberg samt Ida Wickberg.

Starten av HK Multi, idel glada miner på Hugo Eriksson, Alexander Gidlund, Adrian Johansson samt ett litet huvud av Isak Seijsing. Foto: Jens Boveng 

Elin Wickberg på väg in för att byta från cykling till simning. Foto: Jens Boveng

 Ida Wickberg växlar från löpning till cykling. Foto Jens Boveng

HK Multin resulterade i tre fina pallplatser, dels ett silver i HK Multi Duo för Alexander och Hugo samt dels tredjeplats och brons till både Adrian Johansson och Elin Wickberg, starkt jobbat!

Höga Kusten Kvartsmarathon

Till kvartsmarathon mönstrades Lovisa Olsson samt Oskar Strömberg som därmed "nöjde sig" med löpning, dock en lite längre sträcka än för HK Multin.

Oskar Strömberg på väg mot mål efter väl genomförd kvartsmarathon. Foto: Jens Boveng

Lovisa Olsson även hon på väg mot målet i kvartsmarathon. Foto: Jens Boveng

Sammanfattningsvis kämpade alla väl i både HK Multi och HK Kvartsmarathon och samlade på sig värdefulla A3/A3+ minuter i sina träningsdagböcker, bra jobbat!

Söndag 6:e augusti

Efter lördagens tävlingar var det hemgång, intag av kolhydrater (hmm, ryktas om att en del laddade med godis, måste vara fel!? :) ), packning och sömn för att orka med tidig morgon och en heldag i Fanbyviken.

Gammal som ung (dvs senior och junior) styrde så kosan mot norra delarna av Örnsköldsvik, GPS inställd på "POI" = Hägglunds Flaggan och voila! Väl på plats möttes gruppen av laddade ledare och produktplacering modell - toppen!

Någon som kan gissa vad Hugo Eriksson åker på för skidmärke? Foto Jens Boveng

Löpning

Sara Lagerskog-Eriksson inledde med några korta instruktioner innan gruppen satte fart på skor och ben, löpning i skog längs stigar och skogsväger väntade, för att efter dryga milen bytas mot pjäxor, stavar och klassiska rullskidor.

Adrian Johansson, Oskar Strömberg och Emma Lundell på språng i skogarna runt Fillingen. Foto: Jens Boveng

Sara i full fart på cykel, leende på läpparna, eller månne ett "tandgrin" då hon fick trampa friskt för att förflyttta sig mellan grupperna i skogen.. Foto: Jens Boveng

Fokus på juniorer, Hugo Eriksson, Lovisa Olsson och Alexander Gidlund. Foto: Jens Boveng

Fokus på seniorer, Elin Wickberg och Linda Ström. Foto: Jens Boveng

Rullskidor

Efter löpningen var det så dags att snöra på sig pjäxor och knäppa på skidor och greppa stavar för cirka 2,5 mil klassisk rullskidåkning med fokus på stakning tillbaka till "Flaggan" i Fanbyviken.

Ombyte pågår, "vallavagnen" har agerat transport, Alexander, Hugo, Lovisa, Elin och Linda jobbar med utrustningen. Foto: Jens Boveng

Linda med fokus på stakning och väg medan Elin ligger i "suget". Foto: Jens Boveng

 

Lämna vägen fri, här kommer Hägglunds SK Ski Team! Foto: Jens Boveng

Kajak, cykling/löpning

Efter rullskidor väntade välbehövlig dusch och lunch i vedeldad "Bagarstuga" samt vila innan pass två med löpning/cykling och kajakpaddling vidtog. Kanske inte det bästa vädret för paddling när det blåser, är mulet och droppar någon droppe då och då, men vad gör det när det skall tränas!?

Passet utfördes i två grupper där ena gruppen körde cykling eller löpning och andra paddling av kajak, efter halva tiden byttes pass mellan grupperna, detta eftersom antal kajaker inte räckte till alla på en gång.

Förberedlser av kajak (K2), flytvästar och droppskydd. Foto: Jens Boveng

Linda "lägger ut" på ett pass kajak paddling i en egen K1:a. Foto: Jens Boveng

Emma och Adrian följer Lindas exempel och "lägger ut" men tillsammans i en K2:a. Foto: Jens Boveng

Elin ser ut att trivas som "fisken i vatten" i K1:an, dock lite torrare och varmare för henne i kajaken än för fisken i vattnet.. Foto: Jens Boveng

 

Ny "trickfråga", vad åker Lovisa Olsson med för skidor och pjäxor? Foto: Jens Boveng

Söndagen avslutades med mellanmål/fika för att "fylla på förråden" inför måndagens nya utmaningar.

"Bakom kulisserna" passar på att tacka Sara och Björn för en kanondag med bra träning och mycket god lunch samt mellanmål, bra ordnat och stort tack för att "Bakom kulisserna" fick slinka med!

Måndag 7:e augusti

Löpskolning och intervaller samt rullskidor

Lägrets tredje dag förlades till Skyttis med Robert Engström på plats för att hålla i passen med gruppen, löpskolning, intervaller och rullskidor i fri stil stod på schemat denna dag.

Löpintervaller på skyttis, Isak Seijsing, Hugo Eriksson, Adrian Johansson, Alexander Gidlund, Lovisa Olsson samt Robert Engström. Foto: Jens Boveng

Robert och Elin på väg ut på ett avslutande pass rullskidor  i fri stil. Foto: Sara Lagerskog-Eriksson

Sammanfattning

Lägret avslutades med detta pass på rullskidor i fri stil med nöjda och glada åkare samt ledare och "Bakom Kulisserna". Sammantaget ett bra och givande "miniläger" med ett par rejäla A3/A3+ pass samt varierande långpass, skratt, god mat och nya utmaningar, precis som det skall vara på ett läger med andra ord!

Vi hörs och ses igen, hoppas vi!

Skribent: Jens Bovéng
Epost: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info