Hoppa till sidans innehåll
Foto: Privat Pontus, Elsa och Hulda stående och Isak sittande framför på Atoklinten.

V.34 - Skolstart och läger, Lycksele kör hårt direkt!

31 AUG 2017 10:29
Bakom kulisserna spanar vidare i våra kontraktsåkares skidliv, denna gång med skolstart och nya fjäll! Lycksele skidgymnasium sparkade igång skolan direkt med läger i Hemavan!
  • Skapad: 31 AUG 2017 10:29

Hej från Lycksele Skidgymnasium!

Vi skulle vilja dela med oss utav vårt läger som vi har haft med skolan under helgen v.34 i Hemavan. Vi reste från Lycksele klockan 13.00 ombytta och klara för att utföra ett impulspass på Storumans rullskidbana efter vägen. Där vi utmanade varandra på ungefär 20-25 stycken impulser som var i varierande terräng runt om den fina rullskidbanan. Efter passet duschade vi och åt på hotellet i Storuman innan vi åkte vidare mot Hemavan och vi var riktigt taggade på de kommande fina träningsdagarna som väntade i fjällmiljö.

På väg upp för Atoklinten. Foto: Hulda Forsberg

Tuffa tröskelintervaller uppför Laisaliden, fina långa löpturer uppe på de vackra fjällen och en lång utmanade stavgångsintervall uppför slalombackens kungsliftsgata var några av de pass som utfördes under helgen. Hulda bytte ut några löppass till fina cykelturer istället, då hennes benhinnor är lite överbelastade och behövde avstå lite belastning så hon skulle kunna utföra hela lägret. 

Pontus och Isak njuter av utsikten och av att få träna i den fina fjällmiljön! Foto: Privat

Extra kul var att Linda Ström valde att följa med på lägret, en av Hägglunds SK Ski Teams seniorer som gick ut skidgymnasiet i Lycksele för två år sedan, och som även fick rycka in i slutet av lägret som chaufför då en av ledarna tyvärr fick åka hem på grund av sjukdom. Väldigt roligt återseende!

Pontus som laddade upp inför sista passet på lägret i en massagestol! Foto: Linda Ström 

Vi avslutade lägret med ett långpass där vi besteg två toppar, tyvärr var inte vädret med oss då dimman hade lagt sig tätt nere i byn så man kunde inte se så mycket utav den vackra utsikten som Hemavan annars brukar bjuda på. Hulda och Linda ville inte belasta de ”skavankerna” de hade och valde istället att genomföra ett crosspass då de under första halvan av passet åkte rullskidor och andra halvan bytte till cykel. Som tur lättade dimman under passet så att alla kom hem välbehållna!

Men som tur var så ville Hemavan visa sina bästa sidor på eftermiddagspasset och bjöd då på sol och ett väldigt fint stakpass som egentligen skulle vara ett lugnt A1 pass, men som en liten tradition på Lycksele sidgymnasium brukar inte det sista stakpasset avslutas på ett lugnt sätt. Tempot höjdes snabbt och efter 1.5h var vi rätt nöjda och belåtna och längtade hem efter ens egen säng.

Pontus finslipar tekniken på bandet. Foto: Elsa Forsberg 

Efter en skön vilodag drog träningen igång igen på hemmaplan i Lycksele. Elsa och Pontus passade på att utnyttja det nya rullskidsbandet som vi fått till skidgymnasiet. De finslipade tekniken och vande sig vid bandet som de v.43 ska utföra tester på. Hulda var ute på ett lugnt rullskidspass och funderade febrilt på vilket ämne hennes gymnasiearbete ska handla om det kommande året. Förhoppningsvis kommer hon på det snart!!

Tack för oss! 

 

Skribent: Jens Bovéng
Epost: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info