Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sanna Sundström Sigrid nöjd med dagen på den något blöta rullskidbanan, Östersunds Skidstadion. I bakgrunden ser vi Minna Johansson.

V.34 med Sanna Sundström och Sigrid Hübenette från Östersund

31 AUG 2018 23:16
Bakom kulisserna checkade in i Östersund hos Vintersportgymnasiet i Östersund för att kolla läget med våra nya juniorer Sanna Sundström och Sigrid Hübenette som startar sina äventyr i skidgymnasiet denna vecka. Häng med bland deras upplevelser!
  • Skapad: 31 AUG 2018 23:16

Hemmaläger

Vi började första skolveckan med ett hemmaläger för alla längdskidåkare på gymnasiet i Östersund. Riktigt kul att få träffa och träna med de äldre eleverna!

Måndag 20:e augusti

Vi började lägret med ett 3000 meters test på bana på morgonen. Fint väder gjorde att vi hade fina förutsättningar för ett givande A3+ pass. Efter passet var det dags att jogga hem för att duscha och äta lunch. Allt för att vara pigg och kry till eftermiddagspasset.

 

På eftermiddagen var det ett långsamt skatepass på rullskidbanan som skulle avverkas. Innan passade vi även på att köra ett kort styrkepass med fokus på teknik, aktivering och hitta bålen. Väl ute på rullskidbanan var det dags att leta sig runt spårets alla slingor, vi hade tur att alla hittade tillbaka.

Tisdag 21:a augusti

På tisdagen bar det av till Åre och Ullådalen för ett långpass i fjällen. Vi sprang på en av lederna och fick uppleva riktigt fjällväder! När vi startade var det mulet och väldigt blåsigt, efter en stund började det regna. Vi sprang och tänkte “efter regn kommer solsken” och det gjorde det! Himlen sprack upp och det blev soligt och jättefint!

Sigrid mot fjället, regnet och "kylan"! Foto: Sanna Sundström  

Med bara några plusgrader var det ändå ingen fara att hålla värmen. Kan man klä sig för mycket? Det låter vi vara osagt, fyra lager byxor var iallafall varmt och skönt om man ska fråga Sanna.

Blött men vackert fjäll! Irina Persson (tränare), Tor Rönnestrand, Sigrid Hübenette, Minna Johansson samt Tove Lundh på väg över fjäll och vattenpölar. Foto: Sanna Sundström 

Efter dryga två timmars löpning var vi tillbaka vid skidgymnasiebussarna för avfärd hemåt. Med lite torra kläder och matsäck i magen rullade bussen tillbaka till Östersund. Fjälllöpningen tog ut sin rätt, det var väldigt lugnt och skönt i bussen på vägen hem.

Vackra fjällvyer.. Foto: Sanna Sundström 

 

Onsdag 22:a augusti 

På onsdagen körde vi stavgångsintervaller i slalombacken på Frösön, i spöregn. Ända nerifrån fotbollsplanen upp till toppen med tre impulser på vägen.Upp gick det innan det bar av ner igen. Ett riktigt grisigt pass blev det!

 

På eftermiddagen hade vi även idag kort styrka före rullskidor. Rullskidpasset bestog av ett stakteknikpass uppe på rullskidbanan. Vi körde enarmsstakning, smirrestakning (diagonal med armarna men stilla med benen) och vanlig stakning uppför. Det kändes i armarna efteråt kan vi lova!

Torsdag 23:e augusti 

Torsdagen innebar första skoldagen för oss, så då var det även vilodag! och sovmorgon!

Klockan 10 var vi samlade i skolan för starta igång allt, riktigt spännande att äntligen börja gymnasiet!


Bakom kulisserna sammanfattar

Bakom kulisserna tackar för denna gång och skickar ett stort lycka till till Sanna och Sigrid, vi hoppas att ni får fyra toppenår i Östersund med många fina och roliga träningspass!

Om allt går som tänkt syns vi nästa gång i Ångermanland och Sollefteå, vi ses!

Skribent: Jens Bovéng
Epost: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info