Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mikael Lundell Såhär glad får man vara efter ett bra träningspass!

V.37, Vår Juniorgrupp, mer än bara Skidgymnasium!

18 SEP 2017 16:28
Hägglunds SK Ski Teams juniortrupp består av fler åkare än de som går på skidgymnasium under veckorna. "Bakom kulisserna" har passat på att göra besök på hemmaplan för att se hur en vecka för våra "hemmavarande" juniorer ser ut!
  • Skapad: 18 SEP 2017 16:28

Hej från oss juniorer på hemmaplan!

Vi skulle vilja visa er hur en vanlig vecka för oss skidåkare hemma i Örnsköldsvik ser ut. Vi går "vanligt" gymnasium vilket innebär att vi inte har några träningar under skoltid. Dessutom går vi tre år på gymnasiet och inte fyra som de flesta av skidgymnasiernas elever väljer att göra. Mer plugg under en kortare period och mindre tid till träning alltså. Träningarna sköter vi på fritiden med Hägglunds träningsgrupper. Det gäller att planera plugget bra för att hinna med allt. Förutom skola och plugg så är vi med på Rossas träningar och tar även en del egna träningsinitiativ själva också.

 

Veckan i träningsform:

Veckan började med ett teknikpass på skateskidorna under tisdagen, Adrian var ensam representant för juniorerna under detta pass. Nästan hela passet bestod av åkning utan stavar vilket gav en bra balansträning och en lugn inledning på veckan. 

 

Under veckan har Emma och Adrian(två tredjedelar av gruppen. Viktor var sjuk) också sprungit Hörnsjöjoggen. En liknande löpartävling som Hägglundsjoggen fast en kilometer kortare, ungefär 3 km totalt men med en mer utmanande terräng. Slingan går först runt Hörnsjön(ungefär 1,5 km) innan man viker av och ger sig ut på ett elljusspår på ytterligare 1,5 km. Vårby IK står som arrangörer och tävlingen hålls under 4 onsdagar. Detta var den tredje tävlingen. Hörnsjö-spåret var tyvärr blött dagen till ära på grund av kraftigt regn tidigare under dagen. Detta gjorde det halt att springa på barken som täcker stigen men alla deltagare krigade på även fast det inte blev några rekordtider. Ett mycket bra och roligt träningspass däremot!

Adrian långt fram i klungan. Foto: Mikael Lundell

Emma har precis startat i Hörnsjöjoggen och trampar igång (Rosa tröja..) Foto; Mikael Lundell

Emma på väg mot upploppet och mål. Foto: Annika Lundell

 

Under torsdagen var Emma själv av trion på Rossas träning. Viktor var fortfarande hängig och Adrian tyckte att karta, kompass och löparskor, det vill säga orientering lockade mer. Emma körde tillsammans med Rossa ett rullskidor skate-pass med fokus på teknik och att hitta rätt tryck på skidan. Även treans växel tränades mycket denna kväll och det blev en del balansövningar utan stavar. Ett mycket välbehövligt teknikpass.

 

Under söndagen var ordningen nästan återställd och Emma och Adrian tränade tillsammans med Rossa. Detta gjorde att vi hade massor att prata om.. 

Ett styrkepass på löparbanan följdes av stakning i totalt en och en halv timme (45+45minuter). Under styrkan tränade vi främst mage och bål men även lite ben och armar. Övningarna görs i cirka 20 sekunder och vi gör mellan 2-4 repetitioner av varje övning. Stakningen som följer är ett A1 pass, där vi också kör lite impulser för att få upp tempot och frekvensen i stakningen. En mycket skön avslutning på veckan och skönt också att regnet som förföljt oss denna vecka inte kom tillbaka på söndagen.

 

Även utanför träningarna med Rossa så tränar vi som sagt flitigt och under lördagen åkte Adrian ner till Härnösand för att tävla i DM i Mountainbike. Efter en mycket tuff bana så gick han därifrån som distriktsmästare i Mountainbike i juniorklassen. Grymt bra jobbat!

Starten i DM-finalen i mountainbike. Foto: Ingemar Johansson

 

Nu laddar vi om för ännu en vecka med träning och skola, vi hörs snart igen!

Emma, Adrian & Viktor

 

"Bakom Kulisserna" sammanfattar

"Bakom Kulisserna" tackar våra ungdomar på "hemmaplan" för att de delat med sig av sin vardag som skidåkare och träningsfantaster på hemmaplan! Träningsglädjen och viljan som utstrålas visar verkligen att man kan vara med och träna och deltaga på många olika nivåer och att skidgymnasium inte alls är ett krav för att man skall kunna fortsätta med skidåkning även efter 16 års ålder! Vi hoppas att fler får möjlighet att ta till sig av er träningsglädje och inspireras till fortsatt skidträning, även om skolsatsningen bär av i annan riktining än skidgymnasium! 

 

Vi ses snart igen!

Skribent: Jens Bovéng
Epost: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info