Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jens Boveng Adrian, Alexander och Hugo värmer upp inför testerna.

V.39, Läger, ledare och tester, nu är det drag!

04 OKT 2017 15:21
Oj, oj, nu händer det grejor! Lycksele har varit på läger, höstens uppföljande tester på "MSA" är i full gång och ÅSF läger för ungdomar födda 2005-2002 behöver ledare! Kontraktsåkarna har mycket att stå i och "Bakom Kulisserna" rusar med..
  • Uppdaterad: 04 OKT 2017 15:22

Läger för Lycksele Skidgymnasium

Hej igen!
Nu är det våran tur i Lycksele att få skriva om våran vecka (39) som har varit.
Tränings veckan började redan i fredags 22/10 då vi hade ett läger "hemma" i Lycksele tillsammans med Västerbottens 02 – 03. Fredagskvällen bestod av ett teknik och impulspass på rullskidor som innehöll olika svängar och starter.

På lördagsmorgonen körde vi ett klassiskt (rullskidor) tröskelpass uppför Bocksliden som är en ca 3 km lång uppförsbacke. På eftermiddagen körde vi ett lugnare löppass i Tannbergets underbara terräng. Därefter fick vi mat och bad på hotell Lappland.

Pontus diagonalar uppför Bocksliden. Foto: Lycksele Skidgymnasium

Söndagen började med sprint pass (rullskidor) på gokart banan som var riktigt roliga, lägret avslutade vi med att köra styrka och stakning i lugnt tempo på eftermiddagen.

Måndagen 25/9 började en vanlig vecka igen, då med ett lugnt löppass i ca en och en halv timme där vi fick spåra en helt ny stig i Lycksele, en sträckning som var väldigt bra kuperat och med bra terräng . Tisdag morgon var det dags för morgonstyrka 07.00, där vi alla kände oss ganska möra efter helgens läger. Senare under dagen åkte vi ett lugnt pass på klassiska rullskidor där vi efter halva tiden skulle staka. Under onsdagen så hade vi vila och teori om träning å skador. Under torsdag morgonen körde vi ett stavgångs pass uppför slalombacken i Bocksliden och efter skolan körde vi ett styrkepass.

Efter detta tog vi så helg och började se framemot testerna på Modo Sports Academy och ÅSF-lägret som vi juniorer och seniorer i Hägglunds ska vara ledare på.

 

ÅSF Läger 2 - 2017

Lördag 30:e september startade det andra ÅSF lägret för säsongen, denna gång med Hägglunds SK Ski Team som arrangör och våra juniorer/seniorer som engagerade ledare tillsammans med övriga ledare från klubben.

Lägret bestod av två pass på rullskidor samt ett pass med löpskor och morgonpigga ungdomar. :)

Första passet var ett klassiskt rullskidpass på Skyttis där ungomdarna delades in i tre olika grupper med olika intensitet och vana av rullskidåkning. Ledare för detta pass var Adrian, Alexander, Hugo och Lovisa. Passen utfördes efter planeringen uppvärmning, teknik samt impulser/intervaller och fart på slutet av passet.

Adrian och Hugo instruerar ungomdar, denna gång i stakteknik vid starter. Foto: Jens Boveng

Lovisa hejar på och instruerar under intervallpass. Foto: Jens Boveng

På söndag morgon var det dags för Isak, Victor och Pontus att ansluta som ledare, Emma skulle varit med även hon, men en strulande fot grusade den planen. Löpning i A1-tempo över olika sträckor stod på schemat, från Hampnäs upp mot Åsberget och terrängen kring Trail Övik banorna.

Fin höstvy från söndagens pass. Foto: Pontus Vikström

Det avslutande passet på söndag eftermiddag förlades till Varggropens gokartbana för teknik- och sprintträning på skaterullskidor. Elin, Elsa, Hulda och Oskar kopplade på "kropp och knopp" för att hålla koll på alla ungdomars teknik och fart på den regnvåta banan.

Elsa och Hulda instruerar och håller koll. Foto: Sara Lagerskog-Eriksson

Modo Sports Academy

Lördag 30/9 och söndag 1/10 var det så dags att utföra nya tester på Modo Sports Academy för att se hur utfallet av träningen under sommaren varit. Alla kontraktsåkare utförde tester i början av juni för att ha en baslinje att jämföra med vid dessa tester under höstens inträde.

Inför testerna byggdes pussel med åkarna för att få koll på vilka som skulle testas när samt hur det gick att anpassa med schemaläggningen för åkarna som ledare under ÅSF-passet, efter en del "mailpingis" och andr typer av "ping pong" var så passen på plats! "Rock on!"

Pontus, Isak, Victor, Emma och Elin lyssnar på instruktioner från Tobias (instruktör MSA). Foto: Sara Lagerskog-Eriksson

Testerna består av rörlighetstester, explosivitet via spänsthopp, explosivitet/styrka med knäböjstester i maskin med motstånd/vikt samt maxstyrka i samma maskin för knäböj. Dessutom testas överkroppsstyrka med chins och dips samt att vissa åkare utför vo2max tester på löpband, ett batteri av tester som skall avverkas med andra ord.

Rörlighetstesterna kanske inte är gruppens "styrka", så där finns det insatser att göra, vilket torde inverka positivt på tekniken. :) Vi håller tummarna för att övningarna ger åkarna lite mer rörlighet inför vinterns utmaningar.

Spänsthopp är det första styrketestet och där har det hänt saker under sommaren, mät-mattan hamrades hårt på, "Bakom kulisserna" noterar syskonkärleken när Hulda meddelar Elsa, -"Men gud vad du flyger högt, men du landar liksom så fort!"

"Elsa In The Air Tonight"! Foto: Jens Boveng

Efter spänsthoppen utförs ett antal knäböjstester med olika belastning på stången och olika utförande, idel positiva signaler från Tobias och nöjda miner från de aktiva kan konstateras!

Emma fokuserar inför ett test. Foto: Sara Lagerskog-Eriksson

Alexander drar på i "chins", Tobias kollar så att kroppen inte kränger. Foto: Jens Boveng

Victor pressas på löpbandet i Vo2max test. Foto: Sara Lagerskog-Eriksson

"Bakom kulisserna" sammanfattar

Hösten och vintern närmar sig, vilket märks i draget kring gruppen just nu! Mycket händer och är på gång för såväl juniorer som seniorer i kontraktsgruppen och "Bakom Kulisserna". Kommande veckor är "Bakom Kulisserna" laddad för fler nedslag i flertal olika läger, kanske även en liten raport från snö. fortsättning följer! 

 

Skribent: Jens Bovéng
Epost: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info