Hoppa till sidans innehåll
Foto: Minna Johansson (Östersunds SK) Tove Lundh (Bergeforsens SK) och Sanna Sundström firar att sista passet för lägret är över!

V.41 - Läger med och i Östersund!

23 OKT 2018 00:29
Träningspass på träningspass flyger förbi nu när säsongen närmar sig! Bakom Kulisserna har varit på besök i "inlandet" hos Sanna och Sigrid i Östersund, full fart i ett höstfärgat Östersund och en heldag på snö med Vintersportgymnasiet Östersund.
  • Uppdaterad: 23 OKT 2018 00:29

Idrottsvecka och hemmaläger!

En veckas "break" utan skola var mycket skönt och uppskattat, mindre pluggande och mer tränande. På grund av sjukdom kunde Sigrid tyvärr inte vara med på lägret.

Måndag och tävling direkt!

Vi drog igång veckan hårt då vi rivstartade med en klassisk rullskidtävling på ÖSK under måndagsmorgonen (Östersunds rullskidbana). Två varv för tjejerna och Tre för killarna på den ca 3km lång bana som skulle avverkas för dagen. Regn och rusk med fem grader och duggregn dagen till ära, snabba ryck med att få på sig torra överdragskläder efter målgång. 

På eftermiddagen hade vi ett skate rullskidpass med fokus på teknik. Med inslag av flera övningar under passet så som att åka med en stav och härma varandra skulle vi försöka hitta rätt i tekniken.

En lite lugnare tisdag med distans och teknik

Tisdagen började vi med ett lugnt löppass på fina stigar uppe i skogen ovanför skidstadion. Efter ett mycket trevligt distanspass med inslag av spänstövningar var vi glada, nöjda och redo för ännu mer träning.

Ett klassiskt rullskidpass med mycket stakning och styrkefokus fick avsluta våran tisdag.

Onsdag, en heldag på snö!

På onsdagen var det åter dags att ställa sig på skidor igen efter sommaren. Med en tidig avgång redan kl 7 bar det av med minibussar mot skidtunneln i Gällö. Under dagen hann vi med två stycken pass på skidor, ett skate och ett klassiskt. Mellan passen hann även med en teorilektion. Det var mycket roligt att få stå på skidor igen men också lite ovant, längdskidorna är ju lite längre än rullskidorna. Man känner att säsongen äntligen börjar närma sig när man får gå på snö.

Sigrid kollar väderprognos i tunneln :) medan Sara Ingard (IK Rex) och Tove Lundh (Bergeforsens SK) vallar inför besöket i MidSweden365, Gällö. Foto: Sanna Sundström

MidSweden365, skidtunnel och snö i berget!! Foto: Sanna Sundström

Torsdag, ännu en "T-dag" med distans som fokus

Under torsdagen var det dags för ett längre distanspass på rullskidor skate och med löpning. Blev för min del lite kortare och utan löpning men blev ett bra pass det också.

Tuff fredag som avslutning

Fredag och sista passet, då var det dags att köra all in med intervaller i gamla slalombacken på ÖSK. Ett extremt jobbigt pass men roligt avslut på veckan. Vi startade med en tröskel för att sedan köra ett gäng A3+ drag och avslutade med 40/20 uppför backen, jobbigt men givande!

 

/Sanna och Sigrid

Skribent: Jens Bovéng
Epost: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info