Hoppa till sidans innehåll
Foto: Annika Lundell Kan man inte "dansa på snö" får man dansa på matta.

V.43, Regn, rusk och skada på hemmaplan

01 NOV 2017 09:55
Vecka 43 spenderade vi på hemmaplan igen, Övik visade sig dock inte från sin bästa sida denna gång, regn, rusk och riktig höst! Vi spanade även in hur det går för Emma som nyss fått öppnat paket (trots att det inte är jul) och därmed kan börja rehab!
  • Skapad: 01 NOV 2017 09:55

Hej!

Nu var det vi juniorer på hemmaplan som hade turen att få skriva igen. 

Vecka 43, en regnig historia.. 

Träningsveckan startade på tisdag med ett lugnt återhämtningspass på skaterullskidorna efter helgens läger i Gällö skidtunnel. Adrian var ensam av juniorerna på denna träning. 

På torsdagen blev det ett tufft stavgångspass med backintervaller längs milspåret på Skyttis. Viktor och Adrian representerade oss juniorer på detta pass. 

På söndagen körde vi som vanligt styrka och rullskidor. Först 45min styrka ute med ett par ny övningar, sen 45min stakning på rullskidor med mycket impulsträning.

En blöt och regnig träningsvecka.. 

Rehabträning är också träning 

Som ni kanske märker saknades Emma på alla träningarna. Här kommer hennes vecka:

Jag är skadad och min vecka kan beskrivas som en vecka som inte alls varit lika innehållsrik som de andras. Dock har jag gjort framsteg. Gipset är nu borta, kryckorna likaså och i torsdags fick jag börja med rehab! Lycka? Ja, faktiskt! Det betyder att jag är ett steg närmare att faktiskt komma tillbaka. Det tar dock lång tid och det gäller att ha tålamod men är det någonting jag lärt mig under åren som gått är det just det: ha tålamod.

Foten i paket, ingen "hit" när man vill träna.. Foto: Annika Lundell

Det går inte att undgå att en frustration över att inte kunna göra något har smugit sig på. Visst, jag kan träna den mesta styrkan och tack vare Linda Ström och hennes familj har jag kunnat staka på deras SkiErg, först sittandes men nu även ståendes fast jag måste stå med foten platt hela tiden. Dock har jag varken fått springa eller åka rullskidor på över 5 veckor nu och är därför väldigt osäker gällande min kondition. Formen lär inte vara på topp precis. Det är frustrerande.

Upp på tå och stå, rehabträning av hälsena pågår. Foto: Annika Lundell

Glädjen över att få börja med rehab var dock kortvarig då jag samtidigt fick veta att jag inte kommer att kunna åka till Vålådalen med de andra. En resa jag verkligen sett fram emot. Det känns oerhört tråkigt. Avundsjuk? Ja! Försökte jag få sjukgymnasten att tillåta mig att åka? Ja!!

Men nästa år kanske jag får följa med? 

Oavsett hoppas jag de andra får en riktigt bra vistelse i Vålådalen. Jag ska kämpa på här hemma. På mitt egna sätt. Min motivation blir istället att se de andra på snö. För snart ska jag också åka skidor.

 

Vi hörs snart igen!

Emma, Viktor och Adrian

 

Skribent: Jens Bovéng
Epost: Adressen Gömd

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info