Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jens Boveng Från vänster, Sigrid Hübenette, Sanna Sundström, Victor Wallberg, Adrian Johansson, Pontus Wikström, Hanna Jonsson, Lovisa Olsson, Isak Seijsing, Alexander Gidlund, Hugo Eriksson, Oskar Karlsson, Oskar Strömberg, Linda Ström, Elsa Forsberg samt Robert Engström

V.44 - "Läslov" i Vålådalen

10 NOV 2018 22:52
Nytt år, nytt läger, Hägglunds Ski Team växer in sig i Vålådalen, säsong för säsong med fler deltagare på plats och för "Bakom Kulisserna" att hålla koll på! Som vanligt är det premiär på "vitt" för några medan andra redan hunnit halka runt lite.
  • Uppdaterad: 10 NOV 2018 22:52

Wow! "Bakom Kulisserna" och alla medverkande ledare lyfter på hatten, bockar och bugar för att intresset kring lägret under "läslovet", eller ääh det heter "höstlovet" växer från säsong till säsong, riktigt kul! "Bakom Kulisserna" räknade in 34 tappra, detta trots att vi tyvärr fick klara oss utan Emma Lundell som skadade sig strax innan lägret, samt Viktor Olsson bland ungdomarna som tyckte att SMHI var lite för tråkiga i sin prognos inför lägret. 

 

Många åkare på plats, från vänster ser vi Sanna, Markus Nilsson, Elsa Eriksson, Sigrid, Victor, Emilia Johansson, Adrian, Pontus, Hanna, Lovisa, Isak, Viking Olsson, Alexander, Hugo, Oskar K., Oskar S., Linda, Elsa F., Robert, Martin Nilsson, Isac Lundblad, Mikael Nilsson, Sara Lagerskog.Eriksson, Nils Wallberg, Maja Wallberg samt Theo Lundblad Foto: Jens Boveng

Torsdag 1/11

Morgonstund med guld i mun, samling på Skyttis för packning och vidare "rull" mot Jämtlandsfjällen och Vålådalen! På vägen ett snabbt besök på Restaurang Arctura i Östersund för lite lunch samt studerande av snöutläggning och pistmaskinkörning på Östesund Skidstadion, kul nu när det närmar sig!

Väl i Vålådalen var det dags att packa ur bilar, ta vallaboden och rum i "besittning" samt därefter inleda med middag inför kommande kvällsskidåkning! Plusgrader men ändå fina spår mötte oss på den dryga 2km slinga som ordningställts, många "Bambi på hal is" visade upp sig. :)

Oskar Karlsson kvällens förare på "nattåget"! Foto: Jens Boveng

Fredag 2/11

Plusgrader, duggregn, grått och blött.. Inget stoppar "kalvar på grönbete", upp, iväg till frukost och in i vallabod, klibb och kladd klistret skall på!

Isak, Pontus, Adrian, Linda, Hanna och Elsa "kladdar" sina skidor utan problem. Foto: Sara Lagerskog-Eriksson

Efter fredagens pass i skidspår där åkarna tillbringade allt från 3,5 till 5,5 timmar, stundade middag, lek i sporthall och/eller bubbelpool och det traditionella Quizet!

Isak "Alltså, kan vi inte äta igen, finns det något bättre?" med lasagne och ketchup, grönsakerna och till viss del pastaplattorna fick inte plats för all köttfärs.. Foto: Sara Lagerskog-Eriksson

Vad behöver man då kunna för att segra i Quizet? Tja, till exempel att Moviestar med Harpo varit reklam för Nissan är en bra start, att Abbe fick ett munspel i julklapp av Madicken bidrar också samt att Elsa Forsberg blev strålande glad i Ulricehamn av att få en ny fin mössa fyller också på poängskörden.

Delar av det segrande laget väljer priser från prisbordet, vi skickar ett speciellt tack till Salomon, Swix, Vålådalen och CoreIT för sina bidrag till prisbordet. Foto: Jens Boveng

Lördag 3/11

JA! Strålande morgon, det har slutat regna, molen har lättat, minusgrader hela natten, det är räls och manchester, vad gör det då att morgonen är "skittidig" och det vankas morgonintervaller?

Spåret ropar -"Kom och åk!" Foto: Jens Boveng

Uppvärmning pågår i "Fjällens Trollska sken". Foto: Oskar Karlsson

Efter uppvärmning blåstes det i "pipan" och full fart på det bokade spåret gällde, "Hägglunds in progress!"

Genomgång inför intervallpasset, ungdomarna lyssnar koncentrerat, Linda har varit med förr dock och "chillar samt samlar fokus". :) Foto: Jens Boveng

Alex, Lovisa och Pontus trycker på uppför i en av intervallerna. Foto: Sara Lagerskog-Eriksson

Sanna i vilofas innan ny intervallstart, perfekta spår och fin morgonsol. Foto: Jens Boveng

Efter intervallpasset var det dags för mellanmål, mer skidåkning, löpning, styrketräning, vila, lunch, sporthallslek och annat stoj.. Några han även med lite extra vila innan det var nytt skidpass på eftermiddagen.

Sara tog med sig ungdomarna Elsa Eriksson och Maja Wallberg till Östersund för VW Supersprint på eftermiddag/kvällen som ett avbrott i "lägerlivet".

Sigrid glad över att få ta på sig skidorna igen och göra ännu ett eftermiddagspass. Foto Jens Boveng

Kvällen ägnade vi tillsammans med lägrets "Hemliga gäst", Vasaloppsegrarinnan från 2018, Lina Korsgren, som kom på besök för att föreläsa om vikten av att våga sätta mål, givande och intressant! Förutom föreläsningen så bombarderades Lina även med en hel del frågor, stort tack från oss alla till Lina som tog sig tid att besöka oss, det uppskattades!

Lina Korsgren delar med sig av sina erfarenheter av vikten att våga sätta upp mål. Foto: Jens Boveng 

Söndag 4/11

Packning, hemfärd och tack för denna gång! Eller, vänta det är klart det åktes en del skidor även under söndag, nu med plusgrader och blåst men fortfarande kanonfina spår, bra jobbat spårarna i Vålådalen!

Oskar och Rasmus leker "Arga Leken". Foto:Sara Lagerskog-Eriksson

"Bakom Kulisserna In Making.." Foto: Sara Lagerskog Eriksson

Åkarnas tankar om lägret.

Hugo Eriksson (H19-20)

Lägret i Vålådalen var riktigt skoj! Kul att få komma på snö och roligt att vi var så många ur klubben. Hann få in några timmar på snö och även några fartpass. Kul att få lite snövana innan säsongen drar igång. Maten och boendet var också toppen.

Hugo åker intervaller med ett leende på läpparna, kanske såg han kameran? Foto: Jens Boveng

Lovisa Olsson (D19-20)

Slutet utav höstlovet  tillbringade jag i Vålådalen med klubben, det blev ett par roliga men jobbiga dagar med mycket träning och många varv på den knappa 2 kilometerslingan. Lägret blev en bra uppladdning inför premiären i Bruksvallarna om cirka en vecka.

Lovisa, testar stabiliteten i nya skidorna under fart i uppförsbacke. Foto: Jens Boveng

Bakom Kulisserna Summerar..

Oj!Så mycket glädje som sprudlat bland åkarna under detta gemensamma läger, alltid lika kul och inspirerande att ta del av allas positiva attityd och vilja att göra det bästa av situationerna, detta trots att vädret "busade lite". Kul! Stort tack till åkare, ledare, medföljande ungdomar och föräldrar, Lina Korsgren samt alla i Vålådalen som gjort sitt bästa för att vi skulle få ett nytt toppenläger i Vålådalen, ni lyckades verkligen kanon!

/"BK"

Skribent: Jens Bovéng
Epost: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info