Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jens Boveng Från vänster: Victor Wallberg, Oskar Strömberg, Sigrid Hübenette, Emma Lundell, Elsa Forsberg, Oscar Lindgren, Hugo Eriksson, Lovisa Olsson, Alexander Gidlund, Viktor Olsson, Isak Seijsing, Oskar Karlsson samt Elsa Eriksson.

V.44 - Ny säsong och nytt läger i Vålådalen!

11 NOV 2019 20:54
Bakom Kulisserna har hittat fram från "underjorden" lagom till vårt årliga snöläger i Vålådalen!
  • Uppdaterad: 11 NOV 2019 20:54

Torsdagen den 31/10 var det så dags igen, höstlov/läslov är lika med Vålådalen för våra juniorer och seniorer, numera även förstärkt med en del ungdomar. Inte mindre än 38 Hägglundare (eller ok 37+1..) hade hittat från Örnsköldsvik till Vålådlaen i olika konstelationer, kul!

Äntligen kunde så även Emma Lundell följa med på lägret, Emma har de senaste två säsongerna drabbats av skador strax innan lägret och tvingats stanna i Övik, men tredje gången gillt som man säger. De juniorer som vi saknade denna gång var Pontus Wikström, Hanna Jonsson, Sanna Sundström samt Sebastian Hägglöf, bland seniorerna saknades Linda Ström.

Flera Röda, vita och svarta och så en svart, vit och röd i form av Märta Hübenette från Husums IF SK som deltog på lägret tillsammans med oss, kul! Foto: Jens Boveng

Tystnad, koncentration, tagning, Bakom Kulisserna arbetar! Foto: Sara Lagerskog-Eriksson

Torsdag 31/10

Transport, från Skyttis till Östersund och lite lunch på skidstadion och därefter vidare till Vålådalen för inkvartering på fjällstationen och middag. Väl efter middagen var det skidklädsel på och ut i skidspåren för första passet på snö för säongen för flera av åkarna, härligt!

Tåget "rullar på", härligt med snö Elsa F., Lovisa och Hugo har startat träningshelgen med fotografen i rygg. Foto: Sara Lagerskog-Eriksson 

Fredag 1/11

Som vanligt kanonfina spår i Vålådalen, vilka inbjöd till fina träningspass med såväl fäste under skidorna samt även lite "glattare" åkstil på blanka skidor och fri stil, förutom skidor spenderades en hel del tid i sporthall och styrketräningslokal.

Emilia och Emma njuter av skidor, snö och fjäll! Foto: Sara Lagerskog-Eriksson

Lovisa och Hugo skiner ikapp med solen och/eller spåren! Foto: Sara Lagerskog-Eriksson

Fredagskvällens stora begivelse är Quiz/Musikquiz, vinnarskallarna gör sitt till för att höja stämningen, dommaren är som ni vet alltid "korkad" och "har fel"! Tips för att samla poäng, vilket märke förknippas med Harpo och låten Moviestar?

Ingen Quiz utan lite teknik och en "flintskalle! Foto; Sara Lagerskog-Eriksson

Lördag 2/11

Upp i "ottan", dock inte för "julotta" men väl för hårdkörning och intervaller med så få övriga åkare som möjligt i spåren, spåren var för övrigt alldeles lysande och bara lyste "Välkomna till intervaller!".

Fokuserad Emma med Elsa F. i ryggen. Foto: Jens Boveng

Oskar K. och Hugo drar fram över snön så fotografen knappt hinner med! Foto: Jens Boveng

Oskar S., Victor W. och Viking trycker på  under intervallerna. Foto: Jens Boveng

Efter intervallpasset stod påfyllnad av energidepåer med mellanmål på schemat, följt av styrketräning eller ännu mer skidåkning för de som önskade, nu med klart fler i sällskap runt med spåren.

Eftermiddagens pass tillbringade de flesta på skidor med någon form av fäste under, i spåret avlöste olika grupper med rött, vitt och svart varandra runt slingan, ibland blandade med en del andra åkare och färger, men ofta i fina led!

Isak, Elsa E. och Viktor O. på "Lämmeltåg". Foto: Jens Boveng

Oscar L. jobbar klassisk teknik i snöfallet. Foto: Jens Boveng

Efter det klassiska skidpasset och middag var det så dags för inslaget - den hemliga gästen, som denna gång bestod av Johan Olsson som pratade om vikten av ta kontroll över sina tankar med tex mental träning och målbildsträning. För att illustrera intresset kan nämnas att föreläsning och frågestund pågick i två timmar med idel leenden från intresserade ungdomar och vuxna, där ingen ens "nickade till" av brist på socker eller syre..

Stort tack till Johan som tog sig tid att besöka oss och dela med sig av sina erfarenheter!

Johan pratar, visar och förklarar med inlevelse och engagemang, 10 poäng av 10 från åhörarna! Foto: Jens Boveng

Söndag 2/11

Oj vilken avslutning på lägret vi fick, riktig skidpropaganda! -8/-9 grader, blå himmel och strålande sol, fantastiska spår, grymt bra! Efter de avslutande två-tre timmarna i skidspåren avslutade vi med lunch innan hemfärd mot Övik, Östersund, Lycksele och Sollefteå. Nya dagar och nya tag väntar!

Alexander och Hugo "Glöder" i vinterkylan! Foto: Jens Boveng

Viktor O. och Marcus Nilsson klättrar i solskenet! Foto: Jens Boveng

Sigrid trivs i Vålådalens spår. Foto: Jens Boveng

Elsa F. stakar ut från lägret och hälsar -"Tack för denna gång, vi ses!". Foto Jens Boveng

Skribent: Jens Bovéng
Epost: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info