Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jens Boveng Från vänster, Linda, Elin, Victor, Adrian, Pontus, Oskar, Isak, Elsa, Hulda, Lovisa, Hugo och Alexander

V.44, ett lov på snö, Vålådalen levererar!

14 NOV 2017 12:49
Vålådalen vecka 44 är numera "tradition" för våra kontraktsåkare från junior och seniorleden. För flera åkare blev det säsongens snöpremiär, medan några hade "fuskat" i Gällö skidtunnel redan. "Bakom Kulisserna" packade väskorna och rattade med.
  • Uppdaterad: 14 NOV 2017 13:33

Värst mycket läsning under läslovet är vi rädd att det inte blev, dessto mer skidåkning blev det under denna fölängda helg i Vålådalen.

Förutom våra juniorer och seniorer hade vi extra lägerdeltagare i form av Ellinore Bäckman från Hede SK, Elsa och Viking Olsson från Husums IF SK samt familjen Nilsson och Håkan Wallberg från Hägglunds SK Ski Teams ungdomsorganisation, kul att så många ville ansluta med oss!

Ovan ses en lite större grupp deltagare från lägret, Jan Gidlund, Mikael Nilsson, Elsa Eriksson, Ellinore Bäckman, Linda, Elin, Håkan Wallberg, Victor, Adrian, Martin Nilsson, Pontus, Oskar, Markus Nilsson, Elsa, Isak, Hulda, Lovisa, Hugo, Alexander, Viking Olsson samt Sara Lagerskog-Eriksson. Foto: Jens Boveng 

 

Torsdag 2/11

Tidig start på Skyttis, i ett regnigt och grått Örnsköldsvik med plusgrader i "massor" vinkades adjö till de i gruppen som samlades för gemensam avfart. Transporten bar mot Östersund och en "snabb" lunch hos en av skidförbundets sponsorer, vi vill ju gynna sporten.. :)

Minusgrader och lite vitt puder i luften fick vi vänta ganska länge på under resan, men högt upp bland topparna vid Trillevallen och Ottsjön gjorde sig vintern påmind och skidkänslan började sprida sig inför ankomsten. Väl i Vålådalen gällde urlastning, skidor till vallabod, packningen till boendet och därefter "swoosch" till middag för att ladda batterierna inför kvällsskidåkning!

Appropå kväll, fjäll och träning, det kan vara vackert att vara på läger eller vad tycks!? Foto: Jens Boveng

 

Fredag 3/11

Lite molnigt och tråkigt väder kanske, men fina spår på morgonen även om vi fick hålla tillgodo med enbart 1,1km slingan på förmiddagen då Norges utvecklingslandslag (Team Veidekke) var på plats och körde träningstävlingar.

-"Kör på Alex, nu gäller det att samla kilometer!" ropar Hugo Foto: Jens Boveng

Oskar drar i gruppen som "jagar" "Humle och Dumle" Foto: Jens Boveng

Nysläpta kor på grönbete bryr sig inte om lite regn, likväl som vi inte brydde oss om att spåret var någon kilometer kortare på förmiddagen, åkarna snurrade på i kilometer efter kilometer och "nötte" teknik och skid-/snövana.

Hulda visar glädje på skidorna! Foto: Jens Boveng

 

Efter lunch gällde klistervallning följt av klassisk skidåkning på eftermiddagen.

Adrian och Isak jobbar med klistret, Adrian för övrigt iklädd segrarprsiet från föregående vårläger i Klimpfjäll. Foto: Sara Lagerskog-Eriksson

Kvällen ägnades åt tävling med frågesport och musikquiz, tävlingsledaren anklagades som vanligt för att "preppa" frågorna så att medföljande vuxna ledare och föräldrar skall vinna, "Bakom Kulisserna" håller sig neutral och avstår att ta ställning i ärendet..

Fråga 27, vart är vi och vem är det på fotot (från Bakom Kulisserna)? Foto: Sara Lagerskog-Eriksson

 

Lördag 4/11

Väckning och frukost i "ottan" samt tidig skidåkning med morgonintervaller redan 07.30, pigga och rappa åkare morgontimmnen till trots! Efter en och en halv timme på skidor och snö var det dags för mellanmål i "Storstugan", innan skidspår respektive styrketräningslokal väntade igen för nya utmaningar!

Adrian och Elsa verkar trivas i spåren med skratt och glädje! Foto: Jens Boveng

Lunchen satt bra efter mycket och hård träning, kanske inte så mycket rast och ro därefter dock då det var vallning på schemant igen, men någras kudde han bli kramad en stund innan eftermiddagen inbjöd till ny fin skidåkning.

Vid middag var det dags att "lasta in" frågor i "kubik" inför besöket av den hemlige gästen inför kvällen, Helena Ekholm!

Helena Ekholm anlände till Vålådalen som hemlig gäst och höll ett mycket uppskattat föredrag, stort tack Helena! Foto: Jens Boveng

Helena höll under kvällen en mycket uppskattad föreläsning i "Storstugan" för oss och några av våra inbjudna besökare från Utrikes Skidklubb och ÅS IF om motivation, träningsvilja, fokusering och mental träning.

Åhörarna lyssnar uppmärksamt. Foto: Jens Boveng

Utöver föreläsningen tog sig Helena tid för en frågestund och fick frågor om allt från hur det var att träna under Wolfgang Pichler till om hon skulle gjort något annorlunda under sin karriär med den kunskap hon har nu efter avslutad karriär. Mycket givande och intressanta timmar, stort tack till Helena som besökte oss i Vålådalen och delade med sig av sina erfarenheter!

 

Söndag 5/11

Sista dagen på lägret bjöd på toppenfint väder och snötäcket nyttjades till att fylla på med träning till max! Många glada och nöjda miner vid den avslutande lunchen inför hemresa och transport till olika skidgymnasier!

Viktor njuter av sista dagens åkning i nedförslöpan. Foto: Jens Boveng

"Bakom kulisserna" riktar ett strort tack till åkare, ledare, medföljande ungdomar, föräldrar, Vålådalen, Helena Ekholm för ett kanonbra genomfört läger, som förhoppnigvis gav er lika mycket som det gav "Bakom Kulisserna"! Tack!!

 

Åkarnas egna kommentarer om lägret:

Linda Ström (D21-)

Ett härligt läger med klubben som gjorde gott för skidkänslan. Väldigt tacksam för de fina spåren som var nydragna varje morgon. Höjdpunkten på lägret var på lördag då vi körde korta intervaller, som många körde gemensamt, följt av styrketräning. På eftermiddagen blev det ett lugnt skatepass med impulser. Det var skönt att sätta fart på kroppen efter några rena A1 pass!

Linda i kontrollerad klassisk åkning, nöter tekniken inför Vinterpremiören i Gällivare vecka 46, "Bakom Kulisserna" passar på att önska Linda lycka till på kommande tävlingar! Foto; Jens Boveng

Elin Wickberg (D21-)

Efter ett par fina träningsdagar med bra spår var det var härligt att få åka på snö igen. Det var även intressant med Helena Ekholms föreläsning om hennes karriär.

 Elin under ett av de klassiska passen i Vålådalen. Foto: Jens Boveng

Oskar Strömberg (H21-)

Jag är mycket nöjd med lägret överlag. För mig var det snöpremiär för säsongen, men jag tyckte det gick snabbt att hitta tekniken och komma in i åkningen. Det blev mycket distansträning under helgen, men även ett bra intervallpass som var lite tävlingslikt på lördagmorgon som var behövligt inför den kommande tävlingssäsongen.  Har även känt mig i bra form under lägret, och tyckte nästan att jag blev piggare och piggare för varje pass.

Hulda Forsberg (D19-20)

Äntligen fick man stå på skidorna igen!! Suget efter snön och att få byta ut rullskidorna har varit ganska hög på senaste tiden, då man börjat inse att tävlingssäsongen står och väntar bakom hörnet. Otroligt kul och inspirerande att få varit med och deltagit på detta läger då många välbehövliga timmar på snö hamnat i träningsdagboken men även att man fått med sig många fina och kloka ord från Helena Ekholm! 

Man fick helt enkelt en stor säck med motivation med sig hem från lägret och nu är det bara att packa om väskan för ett nytt läger står på schemat med skidgymnasiet i Saxnäs! 

Hugo Eriksson (H17-18)

Lägret i Vålådalen var bra. Skönt att få några timmar på snö inför premiären i Bruksvallarna. Boendet och maten var bra, och spåren var fina utifrån de väderförhållanden som var. Blev totalt 6 pass skidor och ett styrkepass, ett roligt och givande läger. Skoj att äntligen få åka lite skidor! Nu är det tävlingspremiär i Bruksvallarna som väntar härnäst.

Alexander Gidlund (H17-18)

Lägret i Vålådalen blev riktigt lyckat. Som vanligt bjöd Vålådalen på fina spår, bra skidåkning och god mat. En bra start på denna skidsäsong.

Adrian Johansson (H17-18)

Isak Seijsing (H17-18)

Jag har haft fyra väldigt roliga dagar här i Vålådalen, med mycket skidåkning. Vi har haft bra kvalite i spåren och det känns så roligt att åka med alla Hägglunds medlemmar, som man annars inte träffar så ofta.

Den bästa erfarenheten av lägret var när Helena Ekholm hade föreläsning. Kände att det fanns mycket nyttig info hon gav oss.

Isak fokuserad på skateskären, metodiskt och kontrollerat. Foto: Jens Boveng

Pontus Wikström (H17-18)

Pontus "klipper ett krön". Foto: Jens Boveng

Victor Wallberg (H17-18)

Elsa Forsberg (D17-18)

Lovisa Olsson (D17-18)

Hänvisar till sin egen blogg = http://www.lovisaolsson.se

Lovisa fokuserar på den klassiska tekniken. Foto: Jens Boveng

 

 

Skribent: Jens Bovéng
Epost: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info