Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pontus Wikström Saxnäs, Satsfjällsvägen med fjället i bakgrunden.

V.45, mer än bara tävling, Lycksele i Saxnäs!

21 NOV 2017 11:41
Vecka 45 innebar arbete på två "täter" för "Bakom Kulisserna", tävlingspremiär i Bruksvallarna och snöläger för "Lyckselegänget" i Saxnäs, det gäller att stå på tå för att hinna med! Nu kör vi, mot Saxnäs!
  • Uppdaterad: 21 NOV 2017 11:55

Snöläger i Saxnäs

Stafettpinnen har nu landat hos oss i Lycksele, lagom för att vi skall kunna bjuda med er på en resa till Saxnäs och vårt snöläger under vecka 45. Välkomna! :)

Torsdag 9/11

Resan mot Saxnäs inleddes torsdag 9/11 klockan 08.00 med glatt humör, väl på plats i Saxnäs var det dags att packa upp innan vi tog oss en välbehövlig lunch för att fylla på depåerna inför lägrets första pass. 

Det första passet blev för oss "Hägglundare" som redan hade varit på snö i Vålådalen ett intervallpass. Vi han även med ett kvällspass då vi åke skate+stakning i två timmar, Isak låter hälsa att det är jobbigt med stakning uppför Satsfjället!

Elsa tar igen sig en liten stund efter tuffa intervaller, här tillsammans med Tobias Lindman från Stockviks SF, som också andas lite.. Foto: Pontus Wikström Det blir snabbt mörkt i fjällen.. tur det finns bra pannlampor när man skall åka skidor. Foto: Pontus Wikström

 

Fredag 10/11

A1 Fredag.. Klassikt på morgonen och därefter fristil för hela slanten. Kan tänka oss att kökspersonalen hade en tuff dag med många hungriga skidåkare efter långa och uttömmande pass.

Det kan vara växlande väder i fjällen, ena dagen blå himmel för att nästa dag vara mulet och snö. Foto: Pontus Wikström

 

Lördag 12/11

På lördagen vaknade vi av att Pontus hade glömt fönstret öppet och redan då visste vi att det var full vintermundering som gällde, huuah, ibland är det kallt att vara skidåkare... Det största som hände idag var ett tufft tröskel pass längs med vägen upp mot Satsfjället.

Kallt var bara förnamnet.. Foto: Pontus Wikström

 

Söndag 13/11

Söndagen var efterlängtad! Dags att åka "hem" mot Lycksele igen.

Innan avfärd han vi med två pass, ett klassiskt A1 pass och ett impulspass i fristil (skate) runt elljusspåret, vilket var sjukt kul!

Efter impulspasset var det dags för en välförtjänt och god middag innan det var ilastning i bussarna igen, i Lycksele låg målet med två härliga vilodagar efter ett tuft läger. Den enda med energi nog kvar efter lägret att hålla lite party i bussen hem var Elsa!

 

/"Hägglundarna i Lycksele"

 

Skribent: Jens Bovéng
Epost: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info