Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jens Boveng Alexander startar i Bruksvallsloppet Distans 2017.

V.45 Smygpremiär i Bruksvallarna!

18 NOV 2017 09:55
Säsongens tävlingspremiär smögs för tre av våra juniorer igång vecka 45 i Bruksvallarna, den "riktiga" premiären med Vinterstudio och allt går under vecka 46 i Gällivare.
  • Skapad: 18 NOV 2017 09:55

Bruksvallsloppet - Smygpremiär för säsongen!

Tävlingspremiären brukar på "allvar" gå av stapeln i Bruksvallarna varje säsong, men från och med denna säsong delas uppdraget mellan Bruksvallarna och Gällivare. Den stora premiären med Vinterstudion och TV-sändning går i Gällivare vecka 46, innan dess startade Bruksvallarna med FIS-tävling i fri stil under helgen vecka 45, gissa vilka som lade beslag på Vinterstudion i Bruksvallarna? Japp, vallateamet från Hägglunds SK Ski Team parkerade som "apor i bur" i Bruksvallarna, en perfekt placering då det var kallt under torsdag till lördag med temperaturer ned till -18 grader!

Vallaboden i Bruksvallarna sätter standarden för 2017/2018.. kan bli svårt att följa upp på kommande orter. :) Foto: Jens Boveng (med en mobil..)

Vi representerades av tre åkare från juniorgruppen som gjorde premiär i Bruksvallsloppen Distans och Sprint, tävlingar som samlat rejäla startfält med åkare från länder som tex Sverige, Norge, Finland, Danmark, Lettland, Estland, Schweiz, Österrike, Island, Storbritannien, Spanien, Grekland mfl. Dessutom gick tävlingarna i klasserna 17-20 år, så det var rejäla utmaningar direkt för Alexander, Hugo och Lovisa.

Bruksvallsloppet Distans

Tävlingarna inleddes på lördag med ett distans lopp som kördes i form av varvlopp, för Lovisas del gällde 3,3+1,45km och för Alexander och Hugos del gällde 3x3,3km.

Lovisa blev första Hägglundsåkare på startlinjen denna säsong då klassen D17-20 startade lördagen klockan 09.00, då i -15/16 graders kyla! Lovisa gick ut i spåret cirka 09:30 och gjorde en riktigt bra insats på den kalla snön och åkte in som 20:e dam (10:e svenska), 50 sekunder efter segrarinnan. Lovisa var glad och nöjd med sin prestation och placering.

 

Lovisa på väg ut från stadion i den kylslagna förmiddagen. Foto: Jens Boveng

Timmen senare var det så dags för Alexander och Hugo att göra premiär och ge sig i kast med Härjedalsvintern, kvicksilvret stannade då på -9/10 grader.. fortfarande isbitande kyla för ovana "Övikskroppar".

Alexander och Hugo "fightades" hårt i kylan och gjorde stabila insatser båda två, vid målgång lite besvikna över placeringarna men efter värme, dusch, mat och analys nöjda med prestationerna. Den dubbla åktiden för grabbarna kontra Lovisas visade sig även på påverkan av kyla, båda grabbarna var rejält "huttra" vid målgången.

Hugo klättrar i kyla och solsken! Foto: Jens Boveng

Bruksvallsloppet Sprint

Söndagens tävlingar bestod av Sprint om drygt 1,3km för såväl Lovisa som Alexander och Hugo, prolog med start 09:45 för Lovisa följt av Hugo och Alexander halvtimman senare.

Hugo och Alexander sprang på bra i sprintbanan, vilket även många andra gjorde denna vackra vinterdag med lätt pudersnö i luften och på pisten. Grabbarnas skidtävling denna söndag slutade i prologen, en vacker vinterdag som denna passade de därför på att klämma in ett distanspass träning som avrundning på helgen, starkt jobbat!

Alexander har precis avverkat en av de första backarna i sprinten och är snart på väg in i en något isig och lurig utförslöpa. Foto: Jens Boveng

Hugo har snart avverkat hela sprintprologen och är på väg "hem mot stadion". Foto: Jens Boveng

Lovisas åkning var något "trögare" under söndagen än lördagen och det var inte lika mycket "sprätt" i benen, månne var det värmen av -5/-6 grader som tog musten ur benen. Lovisa klarade dock prologen väl och tog sig vidare till kvartsfinalen, väl där slutade dagen dock på en total 24:e plats. Lovisa summerade dock helgen som bra, söndagens "soppatorsk" till trots.

Lovisa i hård kamp uppför den näst sista backen med Vårby IK:s Frida Olofsson som åkte samma kvartsfinal, just denna kamp vann Lovisa, även om de båda fick se andra tjejer åka snabbare i sin kvartsfinal. Foto: Jens Boveng

"Bakom Kulisserna" sammanfattar den första tävlingshelgen som "toppen"!! Vinter, snö, fina spår, bra boende, bra mat, fin vallabod, fina prestationer och glada ungdomar samt förnöjda vuxna, precis som det skall vara! 

På återseende!

Skribent: Jens Bovéng
Epost: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info