Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jens Boveng Glada åkare i Hägglunds SK Ski Teams nya mössor, Elsa, Hugo, Lovisa, Pontus, Alexander och Hulda strålar ikapp!

V.5 - Ulricehamn, en helg i "mössans tecken"!

09 FEB 2018 00:30
Helgerna med cuper och stora tävlingar för våra kontraktsåkare passerar en efter en, denna gång var det Ulricehamn som bjöd upp till Volkswagen och Scandic Cup. Några juniorer trotsade snöstormen och drog söderut!
  • Uppdaterad: 09 FEB 2018 00:37

"Bakom Kulisserna" utmanade givetvis vädrets makter tillsammans med alla åkare och ledare, allt för att vara "där det händer" och kunna förmedla till alla följare! :)

Helgen gick i "Mössans Tecken" och självklart följer rapporten samma tecken, i samband med tävlingarna lanserades två olika modeller av mössor, dels de vi ser på huvudbilden, men även kommande arrangemangsmössa när Volkswagen och Scandic Cup kommer till Övik. 

Katarina och tjejerna mannekängade medan grabbarna förberedde sig för tävling (tjejerna hade redan tävlat tidigare på dagen..). "Bakom Kulisserna" säger -"Snyggt!" 

Katarina visar glatt och stolt upp den snygga arrangemangsmössan! PS! Syns ett Kramforsbaserat företag i fotot, Hägglunds tar tacksamt emot nya sponsorer.. Foto: Jens Boveng

Elsa! Foto: Jens Boveng

Lovisa! Foto: Jens Boveng

Hulda! Foto: Jens Boveng

Torsdag 1/2

Hmmm, snö, snö, snö och vind! Ingen bra blandning med minibuss och transport till tävlingar, men vi klarade det.. Iofs hade delar av vallagruppen "fuskat" och startat resan redan på onsdag. :)

Fredag 2/2

Valla, träning, test valla, mat, spel, ännu mer valla och test, snart är det tävling (jo, det fikades en del också..).

Janne "in the lead", Katarina kryper förtvivlat ihop för att försöka glida ikapp, Björn analyserar händelserna.. Foto: Jens Boveng

Lördag 3/2 (Sprint)

Sprint! Swish, swosh, platt bana, några knixar, mycket benskate! Prologerna avverkades i ett "nafs" och "Bakom Kulisserna" konstaterade glatt att alla tjejer samt två av tre killar tog sig till kvartsfinalerna, två "heat debutanter" dessutom! Vi applåderar och glädjs lite extra med Alexander och Pontus som säkrade fortsatt tävlande! Hugo tar nya tag till kommande lopp, snart dags för revansh i JSM!

Alexander jobbar stenhårt i slutet av banan, dessutom visar han prov på fin balans! Foto: Jens Boveng

Pontus kör så snön ryker upp i sista "knixen", snart upplopp, mål och avancemang! Foto: Jens Boveng

D17-18 "Heat"

Först ut i kvartsfinal var Elsa (heat 1), på förhand ett väldigt svårt "heat" men Elsa körde helt utan respekt och gjorde ett kanonlopp! Planen var att gå för "allt vad tygen håller" då denna kvartsfinal troligen skulle gå snabbt, Elsa slutade enligt plan 3:a i sitt "heat", tyvärr kom det ett senare "heat" som gick ännu snabbare dock, Elsas dag slutade därmed på 15:e plats. Om tygen höll? Japp! Kanske får en tävlingsdräkt offras nästa gång om det går att hitta några sekunder på det viset?

Näst ut var Lovisa (heat 5), Lovisa åkte kontrollerat under sin kvartsfinal och avvaktade in mot sista sprintbacken där hon skaffade position inför upploppet, i vilket hon höjde tryck och tempo och åkte in på en andra plats och därmed semifinal. Väl i semifinalen var Lovisas plan densamma, ligga med i början, ta position i sista backen för att försöka tryck på in mot spurten. Planen höll bra tills bara en liten knix, kurva in mot upplopp samt upplopet återstod, position var tagen då Lovisa plötsligt drabbades av fristil sprints "dilemma", det kan bli trångt.. På väg upp för sista knixen klev någon på Lovisas högra skida som då slog stopp, ett fint "face dive" ned i Ulricehamns snö var därmed ett faktum! Lovisa åkte in på en fin 12:e plats även om känslan och planen var högre än så.

D19-20 "Heat"

Hulda startade i kvartsfinal fyra och kopierade lillasysters resultat med ett lopp där Hulda hela tiden var med, men inte hade den extra tån att ta till för att hålla sekunder och tiondelar på rätt sida. In som trea i sin kvartsfinal, slut för idag och tack för idag, vi lägger in en 14:e plats på Huldas lista, lillsyrran "hålls i schack (hon blev ju femtonde)!" :)

Hulda jobbar för att hålla rygg och position inför sista "knixen" innan upploppet. Foto: Jens Boveng

H17-18 "Heat"

Äntligen dags! Pontus utnämnde sig själv som gladaste Hägglundare på plats i Ulricehamn efter avancemang till kvartsfinal, att träna, kämpa och försöka gav äntligen resultat! Pontus fick äran att gå i den första kvartsfinalen som bara "råkade" innehålla den slutgiltga segraren och andrapristagaren, tufft! Pontus gjorde vad som gick för dagen och var nöjd trots respass i kvartsfinalen, 30:e plats blev placeringen och därmed säkrade Scandic Cup poäng.

Alexander gick ut i kvartsfinal fyra och efter målgång var Alexanders kommentar -"Jäklar vad fort de kör alltså!". Alexander stretade på för allt vad han orkade och kunde för dagen, dock nåde han inte upp i samma fart som täten i kvartsfinalen, men vad gör väl det i första kvartsfinalen!? Väl i mål var Scandic Cup poäng och plats 29:e ett faktum.

Söndag 4/2 (Distans)

En annorlunda tävlingsdag för såväl vallare, åkare och för all del även "Bakom Kulisserna", att våra yngre damjuniorer startar 09.00 är inget ovanligt, men att de yngre herrjuniorerna i samma tävling startar 12:50 är dessto ovanligare. Dessa tider till följd av Volkswagen Cup och därmed även seniorer som skall placeras in i schemat.

D17-20 (Fristil, Distans 10km intervallstart)

Ett lopp med helt olika ansikten för våra åkare!

Elsa fick tidigt ont i benhinnorna/skenbenen och i ett fristils lopp är det givetvis nästan omöjligt att prestera med smärtande benhinnor. Elsa visade dock stor vilja och hjärta och genomförde loppet efter bästa förmåga, vilket vi lyfter på hatten för! Loppet i övrigt packar vi in i hyllan som en erfarenhet, punkt.

Elsa gör vad hon kan med brännande benhinnor. Foto: Jens Boveng

Lovisa hade en helt annan resa och upplevelse av detta 10km lopp än Elsa och placerade sig tidigt högt upp på de tidsangivelser som gavs längs banan. Lovisa kände sig som sagt var i form även under sprinten och visade på söndagens distans att formen är på uppåtgående, "Bakom kulisserrna" håller tummarna för att det fortsätter uppåt även inför kommande JSM. Lovisa åkte in på en toppenbra 6:e placering cirka 29 sekunder från pallen.

Uppför, dags att kliva på och åka om verkar Lovisa tänka! Foto: Jens Boveng

D19-20 (Fristil, Distans 10km intervallstart)

En tävling där man lätt skulle kunna dra slutsatsen att Elsa och Hulda är tvillingar istället för "bara" systrar.. Tyvärr för Huldas vidkommande fick hon känna av precis exakt samma fenomen som Elsa råkade ut för cirka timmen tidigare. Benhinnor som håller på att brinna upp och helst vill krypa ut ut skinnet. Hulda tog som Elsa den hårda vägen och genomförde tio kämpiga kilometer oavsett, vissa tävlingar är som sagt roligare än andra men genomförnaden är bra! Gör plats i hyllan, vi packar in ett paket erfarenhet till!

 

H17-18 (Fristil, Distans 15km intervallstart)

Efter tjejernas lopp stod lunch på schemat, därefter "mösspåtagning" och fotografering innan killarna gick in i "fokus"! En ovanlig dag med andra ord, att hinna så mycket före tävling sker inte varje gång.. 

Pontus, sin vana trogen först ut av killarna, kanske tog lördagens sprint en del "must" ur Pontus, eller som han själv uttryckte det, -"Fy, detta var jobbigt och långt!", att loppet var tufft vittnar om inte annat det faktum att inte mindre än fyra åkare valde att bryta loppet! Pontus kämpade gott runt alla varv på banan dock, oavsett tillgång till vila.

Alexander startade elva minuter före Hugo på grund av så kallad SM-lottning, där startfältet delats i olika seedningsgrupper. För oss på sidan innebar detta att vi kunde följa åkarna i olika skeenden och delar av loppet på ett mycket bra sätt, att Alexander och Hugo är jämna på skidor blev dagens lopp ännu ett bevis för! Under loppet växlade Alexander och Hugo positioner om vartannat och det skilde 2-11 sekunder dem emellan under loppet, i mål skilde det sju sekunder till Alexanders fördel, som åkte in på plats 31 medan Hugo checkade in på plats 35.

Hugo på väg uppför i söndagens distanslopp. Foto: Jens Boveng

Åkarnas kommentarer om helgen i Ulricehamn:

Elsa Forsberg (D17-18)

Ännu en cup över och jag har lite blandade känslor angående denna. Lördagen bestod av sprint som för min del gick bra. Lyckades ännu en gång ta mig vidare från prologen och fick åka kvartsfinal. Fick där åka mot supertuff konkurrens men kunde ändå åka in på en tredjeplats i heatet. Tyvärr räckte inte det till semifinal vilket leder till stor besvikelse men samtidigt nöjd med dagens tävling. På söndagens tävling hände något och inget verkade vilja gå min väg. Fick ont i benhinnorna men främsta anledningen till att det gick dåligt har väl med kroppen att göra... Bryta ihop och komma igen, ser fram emot JSM och sista "hemma"-cupen! 

Lovisa Olsson (D17-18)

Jag har haft en bra helg i Ulricehamn med fina resultat, det var lite surt att jag ramlade i semin och åkte ut men jag fick en bra revansch på söndagens distans så jag är nöjd med helgen! 

Hulda Forsberg (D19-20)

Helgens tävlingar var ingen höjdare för min del. Dålig känsla i kroppen som suttit i ett längre tag, så försöker ladda upp med några dagar extra vila för att hoppas på en piggare kropp till kommande JSM! 

Hugo Eriksson (H17-18)

Denna helg i Ulricehamn har inte varit så lyckad resultatmässigt för min del. Sprinten var min sämsta sprint i år och jag lyckades inte ta mig vidare från prologen. Tråkigt med tanke på att det var där mina förhoppningar låg. Men men, nya tag till distansen. Det var en väldigt platt bana då man fick inte vila på många ställen. På distansen var målet att ta poäng men tyvärr fattades det några sekunder till det. Då var det bara några timmar i bil hem sedan igen för att ladda om inför JSM i Hallby, det ska bli kul!

Alexander Gidlund (H17-18)

Tävlingshelgen började med sprint i lördags. Denna gång hade jag marginalerna på min sida och gick vidare som 29a. Hamnade i ett tufft heat så för min del slutade det i kvartsfinalen. I söndags var det 15km distans som skulle avverkas. Försökte hålla ett jämt tempo och inte stressa för mycket från start. Tycker att jag lyckades bra med det och kunde ha krafter kvar att trycka med på slutet. Hoppas på en lika bra känsla till JSM!

Pontus Wikström (H17-18)

Det gick bra tycker jag. Under lördagen så gick de jätte bra för jag gick äntligen vidare på sprint och köra ett heat. Men tyvärr va motståndet för svårt och jag åkte ut. Under söndagen vare 15 km skate och de gick ganska bra.

"Bakom Kulisserna" sammanfattar:

"Bakom kulisserna" tackar Ulricehamn för fina tävlingar, toppenbra boende och mat inte mer än femtio meter från tävlingsarenan.

Om bara någon vecka är det dags för nytt besök i de södra delarna av avlånga Sverige, då bekantar vi oss med Jönköping och Hallby stugan en vecka för JSM, det blir spännande!

Vi ses!

Skribent: Jens Bovéng
Epost: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info