Hoppa till sidans innehåll
Foto: Elin Wickberg Ljusnan vid Ramundberget

Vecka 48, "Bakom kulisserna" bjuder dubbelt upp!

04 DEC 2016 21:40
Vecka 48 har som flera andra veckor, innehållit massor med spännande upptåg bland våra kontraktsåkare, bakom kulisserna har fått jobba hårt i veckan för att kunna rapportera från både Lycksele samt Åsarna, håll till godo!
  • Skapad: 04 DEC 2016 21:40

Lycksele, en förlängd helg bland snö och skidor, i orten mest känd för vinter test av tyska bilar!

Äntligen får vi uppdatera igen om hur vi har det här på Lycksele Skidgymnasium. Vi har i slutet på v.47 och början på v.48 varit på snöläger i Arvidsjaur där det fanns massvis med snö att trampa. Vi hann med 8 pass där av ett pass var en träningstävling där nästan samtliga elever deltog. För många var det tävlingspremiär och det var det även för oss Hägglundare.  

Här står Elsa redo att göra sin tävlingspremiär för säsongen. (Foto: skidgymnasiet.)

Vi återvände tillbaka till Lycksele på tisdagkväll och tog en välförtjänt vilodag på onsdagen och pustade ut. Men vi laddade även om inför ett klassiskt intervallpass på torsdag förmiddag och avrundade dagen med ett styrkepass. Tyvärr har inte Pontus kunnat vara med och deltagit på 3 veckor på grund av en jobbig och ständigt återkommande förkylning. Men vi håller både tummar och tår att han snart återkommer till de vanliga rutinerna.


Hulda under intervallpass. (Foto: Skidgymnasium)Hulda, Elsa och Sandra uppe på Hallstaberget i Sollefteå. (Foto: Katarina Forsberg)


Under helgen har Hulda och Elsa haft en bra träningshelg uppe på Hallstaberget där de även fick sällskap utav en kompis från skidgymnasiet. De utförde både ett distanspass och ett intervallpass.
Nu blickar vi framåt och laddar inför nästa helgs tävlingar uppe på just Hallstaberget i Sollefteå.
På återseende!

/Hulda, Elsa och Pontus.


Fjällgymnasiet i Åsarna, en vecka i Ramundberget och Bruksvallarna!

Träningsläger i Bruksvallarna, vecka 48!

På måndag förmiddag anlände Fjällgymnasiet till Ramundberget för en veckas läger och det bjöds på fina träningsförhållanden och boende på Ramundbergets Fjällgård. Sammanlagt hann vi med 8 pass, veckan kändes lång men tog ändå slut för snabbt.

Direkt efter ankomsten på måndag började vi med lunch och gav oss sedan genast ut på första passet, skateåkning till Bruksvallarna.


Elin snart på toppen av stigningen. (Foto: Skidgymnasiet)

 

På tisdagen bar det av upp till Mittåkläppen, där blev det teknikträning utan stavar samt lite smirrestak. På eftermiddagspasset åkte vi ett lite kortare pass skate i Bruksvallarna.

På onsdag förmiddag åkte vi ett långpass skate längs rullskidbanan mot bruks samt några varv där på eljusspåret, vid eftermiddagspasset blev det klassisk åkning och stakning. 

Åkning på "rullskidbanan" mellan Ramundberget och Bruksvallarna. (Foto: Elin Wickberg)


På torsdagförmiddag var det dags för träningsrace i klassisk stil intervallstart tillsammans med vsp skidgymnasium, 4.5 km för tjejerna och killarna åkte 10 km på en liten slinga vid Ramunbergets eljusspår. Lite träningssliten var man men en bra genomkörare blev det. På eftermiddagen blev det ett lugnt skatepass på utmed Ljusnan mot Bruksvallarna.

På fredagen väntade ett sista pass valfritt skate eller klassiskt med åkning till Bruksvallarna. På morgonen var inte vädret bra men som tur var lugnade det ner sig med både blåsten och snön när vi väl kom ut. Som avslutning av passet blev det utförsrace man mot man nerför mittåkläppspåret i Ramund, väldigt bra före och väldigt kul! Efter det var det att snabbt att hinna packa alla saker och städa ut stugan och checka ut innan lunchen, hoppas dock det inte gick för snabbt så att vi får räkning. 


Genomgång inför utförsracet. (Foto: Elin Wickberg)

Förutom det tackar jag för ett av de bästa brukslägrena som varit, och som jag verkligen kommer sakna då det här blir mitt sista tillsammans med Fjällgymnasiet.

Nu väntar en vilodag på lördag med Vinterstudion och sen tagga upp igen på söndag för ett till träningsrace fristil i Åsarna.

Hälsningar

Elin Wickberg

Skribent: Jens Bovéng
Epost: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info