Highlights

12 feb -22 Fjällrävenloppet

Äntligen dags för Fjällrävenloppet igen efter ett års frånvaro. Vi ser verkligen fram emot en härlig skidfest tillsammans med såväl åkare som publik. Under dagen kommer det finnas möjlighet till att köpa fika, hamburgare mm.

Hägglunds Ski Team välkomnar er till skidfest på Skyttis lördag den 12 februari.

Vi kommer här nedan löpande att lägga till information om tävlingen.

—————————————————————————————–
2022-02-28:
Nu ligger resultatlista för DM Långlopp i Ångemanland ute, se länk nedan.
DM-medaljer kommer att skickas ut till respektive förenings kansli under denna vecka.
—————————————————————————————–
2022-02-09:
Förberedelserna inför årets lopp är i full gång och väderprognosen ser lovande ut inför lördag med hårda fina spår! För er som avvaktat in i det sista så är efteranmälan fortfarande öppen fram t.o.m. tävlingsdagen kl 11:00, och sker på plats i sekretariatet. Kom i god tid innan!
—————————————————————————————–

2022-02-07:
Kort info gällande repdragning på 40 km-loppetVi har fått en del frågor gällande repdragningen på 40 km-loppet. I inbjudan står det att repet skall dras efter 3 timmar. Efter önskemål från flera deltagare att förlänga den tiden så har vi beslutat att dra repet efter 3 tim och 30 min. Vi vill att så många som möjligt skall få åka vårt fina lopp utan stress.  Vi hoppas att detta skall passa er alla!
—————————————————————————————–

2022-02-07:

Det närmar sig årets skidhöjdpunkt; Fjällrävenloppet. Senaste dagarnas snöväder har givit oss fantasitiska förutsättningar till att få till fina spår. Under veckan kommer spårteamet arbeta med att packa och pista spåren så att de blir hårda och fina.

Den planerade bansträckningen för loppet förläggs på ordinare 10 km och 5 km spår (40 km, varvlopp 4*10 km) (15 km, Varvlopp 5km + 10 km). I banans första del har vi tagit bort första delen av “Varggropenbacken” och dragit in spåret på transportsträckan bakom pistmaskinsgaraget för att minska lite av lutningen i början av loppet.

Sammantaget blir denna bana flackare än tidigare 20 km-banan, vilket uppskattas av många, inte minst dem som jagar en bra seedning för Vasaloppet.

Se spårkarta som finns publicerad nedan.
—————————————————————————————–

 

Foton från tävlingen finns på länken nedan, de är tagna på olika platser löpande på de flesta åkarna, dock finns vissa åkare på fler foton än andra beroende på händelser i spåret och eller fokus och andra bildstörningar. Fotona är fria att ladda ned/använda om så önskas. Om någon vill att något foto skall plockas bort, vänligen skicka epost till info@hagglundsskiteam.se så ordnar vi det.

Foton Fjällrävenloppet 2022 (SmugMug)

Foton Fjällrävenloppet 2022 (Flickr)

Guldpartner

Silverpartner

Bronspartner