Datum

2022-07-10 – Sörflärke Camp

Söndagen den 10:e juli avverkades Sörflärke Camp för våra juniorer samt äldsta Rossa ungdomar (född -07), en lägerdag fylld med träning, mat, tävlingar och bad hemma hos familjen Olsson/Boveng, givetvis var “Bakom Kulisserna” på plats!

Lägret var ursprungligen planerat till att gå av stapeln lördag den 9:e juli, men då vädret inte var riktigt på “vår” sida valdes att skjuta upp det hela till söndagen den 10:e istället, vilket skulle visa sig bli en fullträff!

Sörflärke Camp, en dag fylld med diverse aktiviteter, där föruom aktiviteter för aktiva och ledare bestående av cykel, lunch, tävlingar, löpning/rullskidor, bad samt middag så vankades även besök av Sportchef och Junioransvarig samt genomgång med de nya familjerna som under sommaren anslutit till klubben. 

Först på schemat för de aktiva väntade MTB-cykel som inleddes med genomgång av kartor för sträckorna om 31-42km för att undvika att deltagarna cyklar vilse i terrängen mot Skillingen, Arnäsleden, Banafjäl, Skallören och Ulltrå. “Bakom Kulisserna” kan konstatera att trots pekande med “hela handen” från ansvarig “ledsättare” rådde viss osäkerhet kring vägval och några aktiva fick ett antal extra kilometer i benen, huruvida det var dålig förklaring eller självpåtagen extra träning hos de aktiva råder delade meningar om..

Genomgång av karta och cykelsträckorna, Jens Boveng pekar med hela handen och försöker “styra upp”, resultatet var blandat..
En orienterare litar bara på egen karta, hur utfallet blev låter “Bakom Kulisserna” vara osagt..
Passage för en grupp killar vid Stybbersmarks Kvarn längs Arnäsleden, nästa “hållplats” Lilla Mosjön

Arnäsleden snart avklarad för dessa tjejer, bara förbi Lilla Mosjön och Mosjön och vidare mot Banafjäl via skogsvägarna bakom “Hönseriet”.

Målgång, rast vila efter cykling, eller nja i alla fall målgång och lunch men därefter stod “tävlingar/lek” på schemat, “Bakom Kulisserna” låter var och en fundera över vilket ord som fick fokus bland olika kastgrenar, transport av vatten, mugg i mugg, löpning med räkning av färgade bollar mm. Värt ett extra omnämnade är Nils Wallberg, den enda som räknade hem rätt antal färgade bollar från de fem stationerna längs löpslingan och det på första varvet, många klarade två av fyra färger och ett par klarade tre av fyra färger, men Nils som sagt visade “var skåpet skall stå” och klarade alla fyra färger med rätt antal bollar per färg, bra jobbat!

Erik Gustafsson och Marcus Nilsson “hastar med vatten”.
Målet, att “hasta” snabbast och få tillbringaren att rinna över.
Linnea Arnlöf med fullt fokus på “Frisbee” och träd, träffen är “på G”!
Nils Wallberg har det, 19 röda, 16 gula, 15 gräna och 15 blå bollar “döljde sig” på stationerna längs stigen

Nya utmaningar, nya kartor, löpning på schemat och sträckor från 11km till 21km med avstickare på 11.5, 15 och 17km, allt för att hitta lämplig sträcka för de olika deltagarna. Även detta pass visade sig trots “ledsättarens” försök att markera lederna tydligt bjuda vissa utmaningar och några aktiva fick därmed ihop egna sträckor med lite extra kilometer i benen, men alla hittade ju “hem” så då får allt klassas som gott. 

Ingen rast, ingen ro, är det lägerdag så är det, några ute på rullskidor och andra som här i skog med trailskor och “spring i benen”.
Marcus Nilsson med koll på kartan meddelar Viking Olsson och Oskar Höglund, vi är nära nu, bara 12,5km kvar om vi tar 21.2 km banan..

Efter löppasset avgick buss och bil med transport ned till Mosjön och svalkande bad innan dagen avslutades med grillade hamburgare med bröd samt tillhörande efterrätt med glass och jordgubbar. Grymt jobbat alla som “roddade” med matservering till aktiva, ledare och besökande föräldrar och syskon.

Tävlingarna då, hur gick det med dessa, var är resultaten!?

Resultatet från tävlingarna visade på extremt jämna tävlingar där hela tre lag sluatde på 17 placeringspoäng och det fjärde laget slutade på 16 placeringspoäng. Segrade gjorde lag 2, de slutade på 17p och avgår med segern efter bäst tid i Frisbee kastningen även om den grenen vanns av lag 1 med färre antal totala kast. Delad andra plats togs hem av lag 3 och 4, lag 1 slutade därmed som total 4:a.

Resultat per gren (Seger 4p, 2:a 3p, 3:a 2p samt 4:a 1p):

GrenLag1Lag2Lag3Lag4
Kasta boll i hink4:a2:a1:a2:a
Kubb4:a2:a1:a3:a
Vattenstafett1:a4:a3:a2:a
Mugg i Mugg2:a1:a2:a2:a
Frisbee1:a2:a4:a3:a
Färgfemman2:a2:a2:a1:a
 16p17p17p17p
  Bäst tid Frisbee (utslag)  
 4:a1:a2:a2:a

“Bakom Kulisserna” konstaterar att vädret för dagen bidrog till att få ihop en perfekt träningsdag med många mil i benen och ventilerat syre på för många nya stigar och vägar, en riktigt fin träningsdag helt enkelt!

Ett extra stort tack till Rickard Johansson för alla foton!