Highlights

BlåGula vägen

Utvecklingsmodellen Blågula vägen är färdig. Nu presenteras den uppdaterade versionen av Blågula vägen – Svensk längdskidåknings utvecklingsmodell.

Målet med Blågula vägen är att den ska fungera som en handbok och guide för föreningar, ledare, aktiva och föräldrar på alla nivåer. Svenska Skidförbundet vill tydliggöra sambandet mellan en god utveckling i barn- och ungdomsåren och ett fortsatt livslångt idrottande. Sammantaget ska Blågula vägen fungera som en ledstjärna för längdskidåkning i Sverige, oavsett om du vill lära dig stå på skidor första gången eller om du vill bli en världsstjärna.

Utvecklingsmodellen har förändrats genom åren men verkar i grunden för att barn- och ungdomsidrott främst ska fungera som en grogrund för livslångt intresse för fysisk aktivitet, dels ge förutsättningar för den som vill utvecklas till en framtida elitidrottare. Detta innebär att alla barn och ungdomar, oavsett bakgrund, ambitionsnivå och målsättning, har rätt att utvecklas som längdskidåkare inom ramen för Svenska Skidförbundets verksamhet.

Blågula vägen

Guldpartner

Silverpartner

Bronspartner