Sök

Arkiv

Gott Nytt Skidår! Träning och tävling Vit grupp

Skribent: Rikard Hägglund

Hej Alla!

Hoppas att ni alla har haft fina helger och ser fram emot ny träning och tävlingssäsong.

Vi tränare hoppas att så många som möjligt vill prova på att dra på sig nummerlappen i vinter och åka våga åka lite tävlingar i vinter. Under januari och februari kommer arrangeras det flera roliga tävlingar med bland annat Sprintcupen ett antal roliga tävlingar i distriktet. Vi kommer även att hålla några tillfällen med träningstävlingar på Skyttis under ordinarie träningstid.

I vit åldersgrupp genomförs alla tävlingar i distriktet som mixklass med både killar och tjejer i samma startgrupp. Ingen tidtagning på loppen utan focus kommer att vara på att ha roligt och introducera barnen i att det är skoj med tävlingar. Först ut är en av årets roligaste tävling Anundsjöloppet. se nedan.

Lördag 6/1 ANUNDSJÖLOPPET 2024. Olympia, Bredbyn. Första start 11:00. Intervallstart. Valfri stil. Anmälan senast 2024-01-04.
Anundsjöloppet är tävling med en härlig inramning och fina priser till alla deltagare, vi hoppas att vädret blir lite mildare så att loppet kan genomföras som planerat. För anmälan till Anundsjöloppet följ länk till anmälan här ovan. Inloggningskoden för att komma in i anmälan under Hägglunds Ski Team är (skyttis09) Väl inne i anmälningen väljer ni barnets namn och startgrupp Mix 0-8 1km. Får ni inte till anmälan. kontakta någon av oss tränare så hjälper vi er.

Träningar och tävlingsförslag v 2
Efter helgen följer vi upp med träningstävling på hemmaplan så första träningen på året tar vi på oss nummerlappen. Kom gärna lite tidigare till träningen så vi hinner dela ut nummerlappar till alla. Under kvällen behöver vi även hjälp av några föräldrar (ca 6-8 föräldrar) för att visa barnen i rätt åkriktning på banan. Vi tränare kommer även att skicka ut info om det i Supertext.
Anmälningslänk till serietävling den 9/1 publiceras på hemsidan inom kort.

Tisdag 9/1 Serietävling 1. Fri stil. Mer info kommer senare. Avslut med fika i cafeterian ca 19:30.

Torsdag 11/1 Samling 18:30 Vallaboden. Klassiskt. Avslut med fika i cafeterian ca 19:30.

Lördag 13/1 Sprintcupen 1. Skyttis IP. Första start 11.00. Individuell start, 30 sek. intervall. Klassisk stil. Vi står som värd. Anmälan senast 2024-01-10

Är ni nyfiken på vilka fler tävlingar som arrangeras i distriktet, kika in i Tävlingskalender 2023-2024 mm.

Har barnen kompisar som vill börja i Hägglunds Ski Team, värva gärna nya åkare bland vänner och bekanta.

AFFISCH

Skidhälsningar från Tränarna 🙂

Dela inlägget

Guldpartner

Silverpartner

Bronspartner