Sök

Arkiv

Info ang. Ungdomscupen 13-14år OBS! föranmälan måste in senast den 11e december

Skribent: Core IT

Hej!

Nu är det dags att anmäla sig till säsongens roligaste tävling nämligen ungdomscupen för 13-14 åringar 10-12 mars 2023. I fjol hette den Volkswagen ungdomscup. Bifogat finner ni den presentation som visats för deltagarna på ÅSF-lägret i Vårby i september.

Detta är en tävling som är årligen återkommande för D/H 13-14 år där de olika skiddistrikten runt om i landet får ha roligt, samla poäng och tävla mot varandra. Förra året var första året i vårt distrikt på Vårby IK i Örnsköldsvik.Tillsammans kommer alla klubbar i Ångermanland umgås och tävla tillsammans. Vi räknar med 25-40 ungdomar. Vi kommer att bo på en skola och åka gemensam buss mellan boendet och tävlingen. Frukost, lunch, middag och kvällsfika äter vi på skolan.Alla tävlingar kommer att köras i klassisk stil på samma banor som i fjol. Vi kommer ha ett vallateam för vårt distrikt i ett tält på tävlingsområdet. Det är tävlingar fredag till söndag där varje åkare samlar poäng till vårt distrikt.

Vår ambition är att ha en träff för ungdomarna innan tävlingshelgen där syftet är att få ihop gänget och skapa bästa förutsättningarna att ha riktigt kul tillsammans när vi ska tävla. Exakt vad detta blir är inte klart när detta skrivs men vi återkommer så snart vi vet mer.

Vi kommer ladda med ett ledar-/vallagäng som tillsammans med ungdomarna ska se till att detta blir den roligaste tävlingshelgen under säsongen! Vallaansvarig för ÅSF kommer vara Roger Kristoffersson. 

Mer information om tävlingarna hittar ni här: 13-14 åringars-ungdomscup information

Hur gör man då för att få vara med? Jo, man åker minst en tredjedel av Ångermanlands distriktstävlingar. Även tävlingar inom skidskytte och skidorientering räknas.

Mer om distriktstävlingarna hittar ni här: Tävlingskalender IdrottOnline (skidor.com)

OBS! Vi behöver en preliminär föranmälan från er senast 2022-12-11 för att kunna börja planera ledargrupp och beställning av ÅSF kläder.

Senaste datumet för avanmälan är söndagen 2023-02-05.

Anmälan sker via följande länk: 

https://forms.gle/iiRZtYZUFgKFrD8i7

Kostnaden för de tävlande kommer i efterhand att faktureras av respektive förening, ca 4 000 kr. I den kostnaden ingår boende, mat, anmälan, valla som vallateamet använder, resor mellan boende och tävlingsarenan, en jacka och mössa eller pannband, se nedan. Respektive förening bestämmer sedan den egenavgift som tas ut av åkaren. Om man är anmäld och avanmäler sig efter 230205 kommer en kostnad tas ut.

Alla som åker för vårt distrikt kommer ha ÅSF kläder. Åkarna kommer att få en lätt fodrad träningsjacka (TRIMTEX ELEMENT PLUS) och mössa (TRIMTEX BI ELASTIC LZR CAP), alternativt ett pannband (BI-ELASTIC HEADBAND). Jacka och mössa får behållas efter tävlingarna.

Ångermanlands tävlingsdräkt får man låna av ÅSF.

Detta är den information vi har just nu. Har ni några funderingar under tiden är det bara att höra av er till någon av oss.

Det här kommer bli kul!

Hälsningar

Andreas Ribbefors och Karin Byström

This is a mailto link

070-208 75 50 (Andreas)

This is a mailto link

070-250 37 51 (Karin)

Dela inlägget

Guldpartner

Silverpartner

Bronspartner