Datum

Juniorer och Seniorer på Nationell Cup, Bauhaus- och Ford Smart Energy Cup i Ulricehamn

Kajsa ordnar vinterns första seger för Hägglunds Ski Team i Junior-sammanhang och både Viking och Oskar får gå upp på pallen i samma distans som 2:a och 3:a.

Nio Hägglundsåkare med ledare tillbringade veckoslutet (v.6) i Ulricehamn. Återigen visar Hägglundsåkarna upp sig på ett fantastiskt sätt på nationell nivå. Det händer mycket på Juniorsidan för klubben just nu. På torsdag tog vi emot en “jet-laggad” Simon Nilsson i princip direkt hemkommen från JVM i Whistler, Canada och på söndag skickade vi iväg Viking och Kajsa för avresa mot landslagsuppdrag i NJC, Jyväskylä Finland.

Ulricehamn har en fantastiskt fin anläggning (Lassalyckan) och gör ett jättejobb med att kunna bjuda på bra skidåkning så långt söderut. Det gjorde man verkligen denna helg också med de utmaningar de får tampas med. Under helgen växlade temperatur och väder mellan -3 och + 11, regn, dis, dimma och strålande solsken. Inte helt enkelt att hela tiden ta beslut om åtgärder för att få perfekta förhållanden. Men vi trivdes i alla fall bra på snön.

Fredagens sprinttävlingar blev svår att åka för många i stenhårda spår. Det blev nog årets rent tekniskt svåraste lopp och möjligen var en extra kant på skidorna till lite hjälp. Här får vi ingen av våra 4 åkare i H19-20 vidare från prolog denna gång. Kajsa i D17-18 tar sig vidare till kvartfinal, Sigrid i D21, med näst snabbaste prologtid, faller i sitt semifinalheat och därmed var hennes dag över. I H17-18 slutar Oskar 9:a efter att Viking spurtslår honom i semifinalen och tar sista “lucky looser” plats till final där han slutar 5:a.

Nedan en “foto swoop” på våra juniorer vid Lycksele skidgymnasium som var på plats i Ulricehamn.

Sebastian på väg ut på sin sprintprolog.

Märta, även hon i full färd att ge sig i kast med sprintprologen.

Resultat  sprint: https://www.uif.se/sida/?ID=379233

På lördag kördes distriktsstafett där 40 lag tog sig i mål. Ångermanland ställde 3 lag på startlinjen där Lag 1 med 3 Hägglundsåkare slutade 7:a, Lag 2 med 2 Hägglundsåkare 14:e och Lag 3 med 2 Hägglundsåkare 36:a.

    Ångermanlands skidförbunds trupp i samband med stafetterna i Ulricehamn.

Resultaten distriktsstafett: https://www.uif.se/docs/1251/42914/Resultat%20mix%20distriktstafett.pdf

På söndagens klassiska distanslopp kör Kajsa Johansson fullständigt “knock” på sina konkurrenter över 10km (11,3km) klassiskt med en segermarginal på över minuten i D17-18. I H17-18 gör både Viking och Oskar kanonlopp och slutar 2:a och 3:a.

“Blomstercermoni” herrar 17-18, distans 10km (11,3km) Bauhaus cup Ulricehamn.

Samtliga åkare i H19-20 tar också del av de cup poäng som delas ut till de 30 främsta, Calle 7:a, Simon 11:a, Sebastian 21:a och Marcus 30:onde.

Vår senioråkare Sigrid i D21 slutar 12:a på distansloppet över 15km. Sigrid ligger fin 3:a totalt just nu i Ford Smart Energy Cup efter åkare som Sofia Henriksson och Lisa Vinsa.

Resultat distans. https://www.uif.se/sida/?ID=379233

Nästa klubbresa för både våra Juniorer och Seniorer blir mot Gällivare v.10 då Juniorerna åker JSM som i år samordnas med Ford Smart Energy Cup för Seniorer.

Bakom Kulisserna passar även på att be om ursäkt för få foton och inte den optimala kvaliteten, vilket berodde på såväl tekniska som personella brister på plats i Ulricehamn.