Sök

Arkiv

Röd Grupp på Skidläger i Trehörningsjö

Skribent: Rikard Hägglund

Oj så mycket som har hänt sista tiden!

Tävlingssäsongen är i full gång, Otroligt roligt att se så många ungar från röda gruppen i tävlingsspåren.  Utöver roliga tävlingar har röda gruppen har hunnit med ett fantastiskt skidläger. Här kommer en lite sammanfattning av det.

Första vardagen på den nya året, Måndagen 2:a Januari, styrde vi våra bilar mot Trehörningsjö för vad som skulle komma att bli ett fantastiskt läger för Hägglunds Ski Teams Röda grupp, pojkar och flickor födda 2013 och 2014.

Glada Tjejer på väg till skidspåret

Vi samlades utanför Medborgarhuset i Trehörningsjö, mötta av Ulla som visade oss runt i lokalerna. Väldigt snabbt hade barnen placerat ut liggunderlag och sovsäckar i den stora samlingslokalen som skulle bli vår sovsal kommande natt.

Efter inkvartering så var det för oss ledare och barn ett skidpass på Trehörningsjö lokala skidspår som väntade. Vi fokuserade på teknik med de olika växlarna i den fria stilen. Vi fick även med oss ett antal barn från Trehörningssjö skidor som var med oss på samtliga skidpass.
Under tiden som träningen pågick, höll Håkan Wallberg en uppskattad lektion i vallateknik för föräldrarna.

Efter träning och dusch var det så dags för lunch. Pasta och köttfärssås på menyn! Maten slank snabbt och gott ner och sedan var aktiviteterna inom husets väggar i full gång för barnen. Pingis, biljard, fussball mm, samtidigt som vi ledare och föräldrar njöt av kaffet på maten!

Vi vuxna hade ett föräldramöte där vår ordförande Malin diskuterade vad klubben står för och hur vår verksamhet ser ut. Utöver detta så diskuterade vi informationsflöden, tävlingsrutiner och öppna frågor. Detta var mycket uppskattat från både medföljande föräldrar och oss ledare.

Efter lek och mellanmål var det återigen dags för träning. Detta pass var det klassisk stil som gällde. Även här fokus på teknik. Håkan höll fortsatt vallakurs för föräldrar som ville lära sig mer om valla.

Efter träning var det middagsdags, barnens favorit; Tacos!

Kvällen kom med fortsatta lekar och inför kvällsfikat var det dags att dra på varma ytterkläder. Kvällsfikat bestod nämligen av grillad korv i den mysiga grillkåtan utanför skolan.

Det blev läggdags och vid 21-tiden så var de flesta i säng. Spännande sova borta och i stor sal, men det fungerade perfekt och inom kort sov alla så gott!

Tisdagen började med frukost följt av träning. Vi körde fristil och fortsatta övningar och hann även med  en träningstävling. Barnen startade med intervallstart och fick pröva på att åka med nummerlapp och ställa upp i startordning. Lägrets träningspass avslutades med en favorit- Dumlestafett!

Dusch och lunch efterföljdes av städning och hoppackning av kläder och utrustning.

Vid 13:30 tiden så avslutade vi med en samling för att summera lägret och avslut. Alla var eniga om att det varit jätteskoj och vi kommer jättegärna tillbaka till Trehörningssjö!

Stort tack till alla föräldrar som gjort lägret möjligt och ordnad med inköp och matlagning och allt därtill, och till Ulla och alla från Trehörningsjö IF som ordnat med lokaler, och slitit timtal med att få till så fina skidspår! Tack till SISU idrottsutbildning för utbildningsupplägg och bidrag till boendet.

Men framförallt stort tack till alla fina barn som gjorde lägret så fantastiskt!

Nu ser vi fram emot en härlig vinter med roliga träningar och tävlingar!

Skidhälsningar Ledarna i Röd

Dela inlägget

Guldpartner

Silverpartner

Bronspartner