Sök

Arkiv

Snart jul för Röda!

Skribent: Jonas Linde

Hej föräldrar i röda gruppen!

Det är inte klokt vad tiden går fort och det är faktiskt redan dags för jullov både från skola och skidträning!

Vi kommer att köra Tomterännet på tisdag 19/12 och det är också avslutningen för den här terminen. Tomterännet går till så att barnen åker en kort sträcka två varv där det gäller att försöka åka varv två på så lika tid som det första varvet. Och kanske kommer det lite roliga inslag längs vägen. Kom gärna lite utklädd! 

Vi återkommer om det blir klassiskt eller fristil. Samling som vanligt 18.30 men det kan bli uppe vid Pumphuset så håll koll på hemsida och Supertext i början av nästa vecka.

Vi tipsar också om anmälan till Anundsjöloppet som brukar vara en fin tävling på trettondagen.

I år har vi har en stor och härlig grupp med mycket energi! Vi tränare känner en utmaning att få till bra träningar ibland. Det beror dels på att är en jättestor grupp med nästan 35 barn. Det är också en relativt stor spridning på åldrar och åkkapacitet i gruppen. Vi gillar olika och vill såklart få till roliga kvällar för alla.

Vårt mål är att få alla i gruppen att känna att det är meningsfulla och motiverande träningar. Självklart ska vi ha roligt och busa emellanåt men vi tränare vill gärna hinna med med teknikövningar och andra moment i träningen så att vi alla kan utvecklas. Här tror vi att ni föräldrar kan hjälpa till.

Flera av barnen har lite svårt att stå stilla och lyssna när vi samlas för att gå genom den övning vi tänkt att genomföra. Det har lett till en del missnöje och irritation från de barn som lyssnar och är snabba att samlas för genomgång. Tyvärr har det även varit en del tjafs mellan kompis-grupperingar. Detta tar tid och energi från de andra barnen. Vi hoppas och tror att det är något övergående för vi vet hur fina alla barn i gruppen är. Så, en uppmaning från oss tränare till er föräldrar: Påminn och prata med era barn om våra tips för en bra träningskväll (”förhållningsregler”, det här vet barnen om men det är bra att prata om det)

1, Kom i tid, samlas vi 18.30 vid cafeterian ska skidor och stavar sitta på fötter och händer och man är redo för samling (gäller även oss tränare ☺️).

2, Lyssna på tränarna, både under första samlingen och under hela träningen. 

På samlingen ställer vi oss snabbt i en cirkel och lyssnar på tränarna så att vi kommer igång så fort som möjligt och slipper frysa. 

3, Prata med ditt barn om att vara en bra kompis. Råkar man köra ihop eller någon kommer i vägen så är det med allra största sannolikhet inte meningen från kompisens sida. 

Får vi till dessa enkla ”förhållningsregler” är vi övertygade att vi kommer få en superrolig fortsättning tillsammans! Snart drar tävlingarna igång, som vi längtar! ☺️

”Vi är röda, vi är kungar, vi är Hägglunds bästa ungar!” ☺️

God Jul & Gott Nytt År! 

Önskar tränarna i röda gruppen!

Dela inlägget

Guldpartner

Silverpartner

Bronspartner