Datum

Stort grattis till våra nya “Skidgymnasie”-elever!

Inte färre än fem åkare ansluter från träningsgrupp Rossa till olika Skidgymnasier hösten 2023! I samband med detta är åren som ungdomsåkare i längdskidsporten slut för dessa åkare och vi hälsar dem hjärtligt välkomna till vår juniororgansation inför säsongen 2023/24!

Som brukligt har den avverkade säsongen 2022/23 bjudit på såväl glädje som en hel del “pirr” och “nervositet” för våra äldsta ungdomar i Rossa träningsgrupp, detta då flera av dem i sin gymnasieansökan väljer att fortsätta sin satsning på längdsporten och därmed ansökt till skidgymnasier. 

Efter ansökan väntar åkarna med spänning på sina intervjuer med skolorna/tränarna och resultatet av skolans uttagningar, som baseras på såväl individuella samtal, studieförmåga, skidteknik, fystester (utförs på skolorna under en testdag) samt givetvis även prestationer och resultat på de olika skidtävlingarna under säsongen.

Under ansökningsperioden till skidgymnasier valde fem åkare att ansöka till olika skidgymnasier inför HT2023 och alla fem har nu tilldelats platser och antagits enligt nedan.

  • Erik Gustafsson (RIG Sollefteå)
  • Alma Gyllroth (RIG Sollefteå)
  • Tuva Landfors (NIU Sollefteå)
  • Noa Rindeskog (NIU Lycksele)
  • Martin Nilsson (NIU Skidskytte Sollefteå)

Som synes ansluter flera av åkarna till vår redan stora grupp åkare som återfinns vid skidgymnasiet i Sollefteå från vår juniortrupp, Noa ansluter till våra åkare/elever i Lycksele samt att Martin Nilsson “laddar om” och ställer in siktet på Skidskytte.

Hägglunds Ski Team önskar er all lycka med studier och fortsatt satsning på längdskidor och skidskytte!

Vi hälsar givetvis även de som inte väljer att ansluta sig till ett skidgymnaisium men som ändå vill fortsätta sin längdverksamhet välkomna till vår juniortrupp inför säsongen 2023/24!

Antagna RIG (länk Svenska Skidförbundet)

https://www.skidor.com/for-foreningar/utbildning/gymnasier/riksidrottsgymnasier-rig/antagna-rig-2023

Antagna NIU (länk Svenska Skidförbundet)

https://www.skidor.com/for-foreningar/utbildning/gymnasier/nationell-idrottsutbildning-niu/antagna-niu-2023