Sök

Arkiv

Träning v. 47-51 Äntligen snö!

Skribent: coreadmin


Premiär på skidor fr.o.m. torsdag 24/11


  • Uppdaterad:
     23 NOV 2022 21:41

Äntligen är det dags för skidor på snö, Som vi har längtat!

Driftgruppen har gjort ett fantastiskt arbete med att snöbelägga delar av rullskidbanan med konstsnö. I dagsläget finns en slinga på hela 800 meter med full bredd uppe vid Sörlidenslingan. Utgång sker från Vallen och Pumphuset.

Så här i början innan alla delar av spåret är snöbelagda är det jätteviktigt att vi alla respekterar anvisad påstigningsplats. Vi vill i längsta möjliga mån undvika att smuts och grus hamnar i spåret. Ni får gärna prata med era barn om detta innan träningen så att de inte springer ut i spåret i all hast och iver. 🙂

Vi vill även påminna er om att prata med era barn om vikten att lyssna på oss tränare under träningstid. Vi har ett härligt gäng på hela 30 st ungar.  En del av gruppen önskar mer skidbetonade övningar och en del av gruppen har ett större behov av mer lekbaserade övningar. Det innebär också en utmaning för oss tränare att hålla ihop gruppen så att alla får ut det mesta av passet. 

De senaste veckorna har mycket träningstiden gått åt till att stävja stök och stoj. Tid som vi hellre hade lagt på att genomföra roliga övningar för våra barn. Under avslutningen i tisdags märktes ett visst missnöje från de äldre barnen att det var för mycket stoj bland de yngre.. Så prata gärna med era barn om detta en extra gång.

 

OBS! Under de kommande veckorna kommer träningen starta och avslutas vid Pumphuset. Efter träning finns fika nere i cafeterian på Skyttis IP. Ändring kan komma att ske beroende på snöläget och temperatur. Detta kommer då att  kommuniceras på hemsida och i Supertext. Köldgräns -15 grader, termometer vid pumphuset gäller. Se länk på första sida i Röd träningsgrupp.

Kommande veckor kommer vi att variera varannat pass med klassiskt och skate.

Träningschema enligt nedan:

Torsdag 24/11 : Skate/Fristil

Tisdag 29/11 : Klassiskt

Torsdag 1/12 : Skate/Fristil

Tisdag 6/12 : Skate/ Fristil

Torsdag 8/12 : Klassiskt

Tisdag 13/12: Klassiskt

Torsdag 15/12 : Skate/Fristil

Tisdag 20/12 : Skate/Fristil

Vi ser fram emot härliga veckor på snö tillsammans! Det ska verkligen bi superskoj!

/Tränarna 

Dela inlägget

Guldpartner

Silverpartner

Bronspartner