Sök

Arkiv

Vintersäsongen 2022/23 på Skyttis spårområde är nu slut!

Skribent: Jens Boveng

Vi vill rikta ett stort tack till alla besökare, åkare, snövakter, pistmaskinförare och alla andra som gjort vintersäsongen 2022/23 på Skyttis spårområde till en fantastik upplevelse!

Snötillverkningen inleddes 2022-11-16 och en vecka senare 2022-11-23 kunde vi öppna den första slingan, då om 800m! Därefter har det som man säger “snöat på”!

Om möjligt pistar vi spåren söndag kväll 2023-05-07, därefter gör vi uppehåll och låter spåren vara orörda vecka 19 för dem som eventuellt vill ge sig ut på “dagsmeja” eller “morgonskare”, under vecka 20 är planen att vi skalar bort snön för att hjälpa sol och värme att frilägga asfaltslingan.

Som alla säkert förstår kräver det tid och engagemang att sköta Skyttis spårområde med den spårkvalitet som erbjuds, vi ser mer än gärna att fler anmäler sig som “snövakter” eller annan ideell kraft för området, det går även utmärkt att bidraga genom att teckna medlemskap i Hägglunds Ski Team som sköter spårområdet på uppdrag av Örnsköldsviks Kommun. Välkommen med er intresseanmälan till Pernilla Steen på 073-819 28 96 eller via epost till skidspar@hagglundsskiteam.se.

Sedan snön påbörjades att tillverkas och schaktas har våra pistmaskinförare kört pistmaskin för snö- och spårpreparering drygt 700 timmar under de fem och en halv månad (24 veckor) som spåren varit öppna, då har vi inte räknat in alla otaliga mantimmar för att tillverka snön. ?

Som sagt, “hatten av” till alla som på ett eller annat sätt bidragit och bidrar till att Skyttis spårområde är det fantastiska vinterområde som det är!

Nu tar vi nya tag inför sommarsäsongen och inom en snar framtid är det dags för breddning/röjning av spår, ett arbete som inleds lördagen den 13/5.

 

Dela inlägget

Guldpartner

Silverpartner

Bronspartner