Datum

JSM Medaljer till Hägglunds Ski Team

Under vecka 7 hade Hägglunds Ski Team ett gäng juniorer och ledare på plats i Ulricehamn för Junior-SM. Arrangören Ulricehamns IF hade gjort ett toppen jobb med förberedelserna av “World Cup” banorna inför veckan, de fick även slita hårt under veckan då vädret inte var på bästa humör för vintersport.

Läs mer:

JSM – Sammanfattning

Vi hade en trupp på 13 anmälda åkare inför veckan, men på grund av sjukdom och skada var vi 11 stycken åkare till start på första tävlingsdag.

Inga individuella medaljer det här året, men summerat kan vi se jämna fina prestationer som resulterar i 3st medaljer.

  • Lagbrons D17-18 masstart fri-stil
  • Lagsilver D17-18 distans klassisk stil
  • Stafett brons H19-20 klassiskt stil

Samtliga resultat kan läsas här: https://www.uif.se/sida/?ID=434154

Inläggets utvalda foto är fotograferat av: Johan Starck

JSM – Veckan i korthet

Onsdag 14/2 – Masstart fri stil 10, 15 och 20km distans

Onsdagen bjöd på ett distanslopp masstart i fri stil där det bjöds på utmaningar för såväl vallare som åkare ifrom av , blöta, tunga spår och “sugande snö”, vallateamet träffade inte helt rätt, men åkarna kämpade på i det tunga föret ändå. Resultatmässigt bästa prestationerna gjordes av Kajsa Johansson 13:e D 17-18 samt Marcus Nilsson 14:e H 19-20. Kajsa fick därefter avbryta veckan och åka hem då hon kände av en annalkande förkylning.  D17-18 damerna bärgade en bronsmedalj då deras jämna insattser ledde hela vägen till ett lagbrons (Kajsa, Alma, Tuva).

Torsdag 15/2 – Sprint fri stil

På torsdagens sprint fick vi med 6 åkare till kvartsfinaler. Marcus, Oskar och Carl i H19-20, Erik i H17-18 samt Alma och Tuva i D17-18. Carl, Alma och Tuva lyckades ta sig vidare till semifinal i sina respektive klasser där både Carl och Alma slutade 8:a och Tuva på en 12:e plats.

Fredag 16/2 – Vilodag

Fredag var vilodag och förberedelser inför helgens kommande klassiska skidåkning.

Lördag 17/2 – Intervallstart klassisk 5 och 10km distans

Lördagens distans i klassisk stil bjöd återigen på utmaningar för både åkare och vallare. Bästa resultat för dagen stod H19-20 grabbarna för, Viking 7:a och Carl 9:a. Alma som förstaårs junior gjorde återigen ett topplopp i D17-18 och slutade 12:a.

Söndag 18/2 – Stafett klassisk 3×4 och 3×4.3km

Söndagens stafetter avgjordes på till viss del anpassade banorn från de planerade, de sträckor som planerats gjordes om under natten till söndagen då minusgrader drog in över Ulricehamn och de tunga och blöta spåren nu torkade upp och blev hårda och snabba, vissa backar bedömdes bli för hårda och snabba och risk för isbildning förelåg. Bra fixat av tävlingsledning och arrangör att hantera vädrets makter och prestera bra och säkra banor för åkarna.

I D17-20 mönstrade vi Tuva, Märta och Alma som alla är första och andra års juniorer. De kämpade på bra och åkte in på en 18:e placering.

I H17-20 mönstrade vi två lag, lag 1 med Viking, Marcus och Carl samt lag 2 med Oskar, Martin och Erik. Det blev en riktig nagelbitare ända in över mållinjen där lag 1 lyckades försvara stafett bronset från 2023 med 3 tiondelar!! mot IFK Umeå Lag1. Segrarde gjorde IFK Mora, Östersunds SK åkte hem silvret, vårt andra lag åkte in på 21:a plats. 

Foto: Sara Johansson

Åkare (översta raden): Marcus Nilsson, Erik Gustafsson, Alma Gyllroth, Martin Nilsson, Tuva Landfors, Märta Hübenette, Carl Gustafsson, Viking Olsson, Oskar Höglund, Albin Hannemann

Saknas på bild: Kajsa Johansson

Ledare (sittande): Lars Gustafsson, Mikael Nilsson, Sigrid Hübenette, Tomas Hübenette, Emil Gyllroth, Jens Bovéng och Katarina Rullander.