Sök

Arkiv

Snöläger i Östersund. Dag 2

Skribent: Rikard Hägglund

Andra dagen på vårt läger började med ett klassiskt skidpass med kanonfina nypistade spår. Vädret har känts mildare idag men det har varit hög luftfuktighet och mycket dimma. Det har inte hindrat våra åkare som fullkomligt har strålat som solar ute i skidspåret.

Under första passet hade Svenska Skidskyttelandslaget en träningstävling och vi fick se flera landslagsåkare swisha förbi i hög fart. På passet slipade vi teknik med bla diagonal, stakträning och en hel del åkning utan stavar. De äldre åkarna i Rossa avslutade med tuff stakträning uppför backarna.

Lunchen åt vi på vandrarhemmet och på menyn stod köttbullar med potatismos som vi hade köpt på catering  från en lokal restaurang.

På eftermiddagen stod skejt på agendan. Vi provkörde tävlingsspåren inför morgondagens planerade träningstävling. Lila grupp körde stafetter med roliga inslag medan Rossa grupp hade ett långt skejtpass i lite lugnare tempo i den fina terrängen mot Odensala och Spikbodarna.  Under rundan avverkades både tekninkträning och 8 st fartfylda impulser. Vi tränare och medföljande föräldrar fick bekänna färg för att kunna följa med i ungdomarnas “lugna” tempo.

Till middag stod det köttfärsgratäng på menyn och kockarna fick riktigt fina lovord av ungdomarna för den goda maten.

Sammanfattningsvis har vi haft en fantastisk dag ute i spåren. Solen har ibland tittat fram mellan diset och verkligen gett oss en riktigt härlig vinterkänsla. Ungdomarna har kämpat på bra trots att de var lite mjuk i benen efter 4 timmar ute i spåret.

Nu gör vi kväll och ser fram emot en riktigt härlig dag i morgon med bl.a. träningstävling och massa annat skoj.

/Lila och Rossa

Dela inlägget

Guldpartner

Silverpartner

Bronspartner