Sök

Arkiv

Tisdag 2023-11-21 – Premiär Skyttis 2023/24!

Skribent: Jens Boveng

Idag har den producerade snön schaktas på spårområdet, dock är den ännu för blöt för att preparera spår, dessa anläggs imorgon kväll och öppnande av spårområdet Tisdag 2023-11-21!

Spårdragarna har idag söndag schaktat ut den tillverkade snön på Skyttis Spårområde, dock är den på vissa områden ännu blöt varpå inga spår anläggs för att låta snön vila och undvika isbildning.

Spårprepparering kommer ske måndag 2023-11-20 efter 19:00 på kvällen, vänligen respektera att vår spårgrupp då vill kunna jobba med snön obehindra.

Tisdag 2023-11-21 klockan 08:00 öppnar spårområdet för denna vintersäsong, glöm inte köpa spårkort!

Vid premiären gäller vänsterspår med start vid “Pumphuset”, det klassiska spåret kommer ligga på vänster sida av spårbädden, åkning ordinarie åkriktning ut från “Pumphuset” via “Sörlidenslingan”, “Apberget”, tillbaks via fortsättningen av “Sörlidenslingan”, spåret ned mot stadion till “Toppluvan”, vändning upp via “Stadionbacken” och vänster mot “Pumphus/Vargrropen”, ned till parkering “Varggropen” och vidare upp till “Pumphuset”, en slinga om cirka 2.7km (se slutet på inlägg för spårkartor). Skatebädd på höger sida om de klassiska spåren, samt mellan de klassiska spåren där så går att anlägga.


Spårkartor

OBS!

Vi vill förtydliga att det alltså ej är öppet för skidåkning på måndag 2023-11-20, vänligen respektera detta och avvakta till tisdag 2023-11-21 så blir det bättre för oss alla och vi slipper isbildning eller incidenter när spår skall anläggas. 🙂

Dela inlägget

Guldpartner

Silverpartner

Bronspartner