Sök

Arkiv

Snöläger i Östersund. Dag 3

Skribent: Rikard Hägglund

Lägret i vintriga Östersund börjar närma sig sitt slut och nu återstår bara en dag med ett pass innan vi packar ihop och beger oss hemåt till Örnsköldsvik igen. Trots lite trötta ben, armar och knoppar håller Lila och Rossa nere gaspedalen och kämpar på i kallt vinterväder och lite knarriga spår. Östersund har verkligen visat sig från sin bästa sida under vår vistelse här. Vi har haft ett riktigt bra och stadsnära boende på vandrarhemmet Ledkrysset som även har varit nära till Östersunds vinterarena. Hela spårområdet har varit välpreparerat och bjudit på fina stunder ute i spåret. 

I dag började vi första passet med en träningstävling i klassisk stil. Lila gruppen körde 2,5 km och Rossa gruppen fick välja mellan 2,6 km och 5,8 km. Vid starten visade temperaturen strax under 15 grader men alla ungdomar gjorde en fantastisk insats i det kalla och lite bistra föret. 

Till lunch hämtade vi mat från en restaurang på arenaområdet. På menyn stod pasta carbonara, en riktig “kolhydratbomb” som verkligen gav energin tillbaka till våra ungdomar.

Efter lunchen passade de flesta på att vila lite och ladda batterierna med kompishäng innan vi åter tog på oss skidkläderna för att åka ut igen på ett andra pass. Eftermiddagspasset började med lite lugnare skejt innan vi samlade grupperna för en gemensam och populär Dumlestafett. När vi var färdig med stafetten var det många av de yngre som frös ordentligt om händer, tår och kinder. Tränarna tog därför beslut att avrunda passet lite tidigare för Lila grupp medan Rossa fortsatte ca 30 min till med teknikträning och lite nedåkning.

Till middag erbjöds tre sorters rätter så alla hittade något som de tyckte om.

Innan kvällsfikat hade Håkan Wallberg satt ihop ett quiz som innehöll både skidrelaterade ämnen, musikfrågor och en hel del annat klurigt som som inbjöd till ett gediget samarbete i grupperna och en hel del skratt och stojj!

Sammanfattningsvis har vi haft ett fantastiskt läger här i Östersund. Jätteroligt att så många har följt med oss på detta, totalt har vi varit 28 st aktiva ungdomar och 13 st medföljande ledare och föräldrar.

Vi som varit här riktar ett jättestort tack till alla ledare och föräldrar som ställt upp, roddat och fixat med allt förberedande och markservicen på plats. Lägret i Östersund har verkligen fört grupperna närmare varandra och kommer med all säkerhet vara ett härligt minne som våra ungdomar i Hägglunds Ski Team kommer att bära med sig länge.

Tusen tack för denna gång!

/Lila och Rossa

Dela inlägget

Guldpartner

Silverpartner

Bronspartner