Datum

v.38 – Med Sigrid i Funäsfjällen!


Den här veckan får ni följa mig – Sigrid Hübenette. Jag tar steget till senior denna säsong samt gör min femte säsong i klubben. Jag ser fram emot den kommande säsongen.

Denna vecka börjar i Östersund, där jag bor, men spenderas även en del i Funäsfjällen.

Måndag

Jag startade veckan med att på måndagen riva av ett intervallpass på SkiErg – stakmaskin. Jag körde ett pass med blandade intensiteter, från tröskel och bekväm intervallfart mot betydligt obekvämare intervallfart. Senare på eftermiddagen vankades ett lugnt skatepass på rullskidbanan i Östersund.

Tisdag

Tisdagen var vilodagen, och bestod därmed av resa till Funäsdalen samt studier. Jag studerar till ingenjör på 50% på Mittuniversitetet i Östersund och tränar motsvarande 50 % av tiden. Delar av utbildningen har jag möjlighet att göra på distans, vilket underlättar för mig att kunna åka iväg, tillexempel för att byta träningsmiljö. 

Onsdag

Strålande sol, vindstilla och minusgrader! Härlig start på träningsdagen. Dagens första träningspass var ett intervallpass. Jag körde löpning med stavar uppför slalombacken i Funäsdalen. Belöningen var utsikten på toppen! Högst upp ser man en panoramavy över flera av topparna kring Funäsdalen.

Långt borta syns både Sylarna och Helags topparna snötäckta. Det blev ett bra och fint pass, där lungorna fick ventilera, hjärtat slå och benen springa.

Soligt på Toppen!

På eftermiddagen begav jag mig till Bruksvallarna och körde ett lugnt klassiskt pass med fokus på grenspecifik styrka – stakning, samt impulser för att träna upp snabbheten.

Rullskidbanan, Ramundberget och Ljusnan

Torsdag

Torsdagen bjöd även den på sol och blå himmel! Jag begav mig ut på ett långt löppass, runt och upp på Funäsdalsberget, Röstberget, Ljusnedal och Tevsjön. På eftermiddagen satte jag mig på mountainbiken för ett lugnt, lite kortare återhämtningspass.

På väg ned från Funäsdalsbergets topp, vy mot snötäckt Helags.

Fredag

Dagens tur gjordes vid Andersjöåfallet vid Tänndalen och Hamra. Vädret var inte på topp idag, dimmigt och småregn men ändå fina färger runt om. På eftermiddagen satte jag mig i bilen och bytte fjäll mot hav.

Andersjöåfallet

Lördag

Förmiddagspasset bestod av staktrösklar. Som sällskap hade jag med mig min pappa, han behövde luftas. På eftermiddagen sprang jag ett lugnt löppass längst bland annat kustleden tillsammans med pappa och lillasyster Märta.

Söndag

Dagens enda pass var ett lugnt A1 pass på rullskidor tillsammans med lillasyster Märta.

Jag och lillasyster Märta efter rullskidpass.

Slutord

Nu stänger jag vecka 38. En vecka med bra träning i varierade miljö i höstigt väder. Skicka vidare stafettpinnen för bakom kulisserna till nästa skribent och tackar för mig!