Datum

V38-39 På hög höjd med Sollefteå Skidgymnasium!


Hej, vi juniorer på Sollefteå skidgymnasium har varit på utlandsresa till Antholz på hög höj i Italien, här ska ni få hänga med och ta del av vad vi gjorde på resan!

Onsdag

Onsdagen den 21:a september gick i resans tecken, bla, bla, bla (översatt, minibuss, flyghopp, flyghopp, flyghopp, minbuss och så vidare). Kändes som ÄNTLIGEN vid Ankomst till Antholz och Italien på kvällen.

Utsikt_Hotell_768x1024.jpg

Utsikt från hotellet (Bad Salomonsbrunn) i Antholz.

Torsdag

Ingen rast och ingen ro, pang på pulsen och ett klassiskt backrace om 4,3 km med cirka 650 höjdmeter stigning.

Under eftermiddagen ett lite lugnare A1 pass, två timmar löpning från Antholz dalen (Syd tyrolen) där vi bodde upp till Antholz skidskyttestadion. (förutom Carl som tränade rullskidor och körde alternativ träning under lägret på grund av en knäskada).

Viking_Melker_Lopning.jpg

Viking och Melker Åkerström (IFK Skövde IK) springer förbi vattnet vid Antholz stadion. 

Sjo.jpg

Strategisk stubbe för en fin vilopaus med vacker utsikt!

Fredag

På fredag åkte vi rullskidor från Toblach upp till Drei Zinnen, med löpning ut till utsiktsplatsen. Eftermiddagspasset bestod även det av rullskidor skate A1 men då på Antholz skidskyttestadion.

HagglundsGrupp_1024x768.jpg

Tjusiga berg för en tjusig grupp ovan molnen! Från vänster, Oskar, Carl, Viking, Marcus och Kajsa vid Drei Zinnen. 

Lördag

Lördagen fylld av upplevelser med bland annat bergsgetter, snö och många höjdmeter. Ett Långpass på 4h stod på schemat, löpning/hike, med totalt 1700 höjdmeter och en högsta punkt på 2.755 höjdmeter.

2755m.jpg

2.755m höjdmeter.

Söndag

Söndag och vilodag, nope inte alls, intevaller och rejäl puls är det som gäller igen! Löpning och tröskelintervaller (3×10 min) + hela vägen upp till toppen av Kronplatz. Total en stigning på över 1000 höjdmeter under intervallerna, heja på, upp det går!

Under eftermiddagen blev det rullskidor och 2 h stakning till Toblach.

Gondolbana_768x1024.jpg

Gondolbana Kronplatz

Måndag

Under måndag förmiddag var det återigen dags för en långtur, denna gång löpning upp till Dürrenstein, Vi nådde högsta toppen på 2800 möh och möttes av snö!

Climbing_Mountain.jpg

Oskar, Viking och Kajsa på väg upp!

Kajsa på topp.jpg

Att sväva på moln är inget för Kajsa, hon siktar hellre på toppen ovan molnen!

Eftermiddagen spenderades på kända marker då det vankades rullskidor och skate på Toblach skidstadio! Toblach som arrangerar både Tour de ski och världscupen under vintern.

Toblach.jpg

Toblach stadion!

Tisdag

Det heter ju att allt har ett slut, så även vårt höghöjdsläger, självklart avslutar vi som vi började, med backrace igen, samma bana som på torsdagen. Lika jobbigt som förra gången men den här gången med växlande väder och jobbigare före.=)

Som avslutning på lägret blev det löpning från hotellet runt i Antholz dalen där vi bodde till en liten by i anslutning till hotellet.

Kossor_Grönbete.jpg

Som kossor på grönbete har vi haft det toppen i Antholz!

Onsdag

Ny onsdag och onsdag det är detsamma som resdag! Tidig morgon och frukost för att 07:00 rulla iväg med våra minibussar från hotellet, bussarna tog sikte på München och därifrån flög vi till Oslo, vidare till Arlanda och slutligen flyg till Umeå. Från Umeå var det så dags eller kvälls för minibussar igen, nu till Örnsköldsvik.. Efter mycket om och men och förseningar under resdagen och flygen så var i övik vid midnatt.

Allt har sitt slut, men kul hade vi, ett fantastiskt läger i italien som vi kommer att komma ihåg hela livet med grymma upplevelser och nya erfarenheter!

Tränarna.jpg

Hatten av, eller ok kepsen av i detta fall, för våra fantastiska tränare som gjort denna resa möjlig för oss, här ser vi Oskar fota några av vår tränarstab.