Sök

Arkiv

Välkommen till Skyttis spårområde – Sommar 2023!

Skribent: Jens Boveng

Asfaltslingan är nu skrapad, skottad samt sopad och därmed säger 2.5km samt 5.0km slingorna välkomna till er som vill åka rullskidor på området!

Efter en fantastisk vintersäsong 2022/23 som avslutades med pistning 2023-05-07, skrapade vi bort snö från asfaltslingan med pistmaskinen söndag 14/5, därefter har personalen på Skyttis kört med traktor och skopa samt nu även borstat 2.5km samt 5.0km banan som härmed är öppna för rullskidor!

På Subaruslingan finns fortfarande ett par områden med snö så denna slinga bör undvikas ett par dagar till för säkerhetsskull.

Samtidigt som vi jobbat med att ställa iordning asfaltslingan för sommarsäsongen pågår arbete med damm och intag av vatten till pumphus samt mätning av dammens volym. Arbetet syftar till att optimera hantering av vattenflöden och tillverkning av snö på området kommande vinter/vintrar.

OBS!

Kom ihåg att köpa spårkort för sommarsäsong, läs mer på Örnsköldsviks Kommuns hemsida – https://www.ornskoldsvik.se/fritid-och-kultur/idrott-och-motion/skyttis-idrotts–och-friluftsomrade/skyttis-sparomrade-och-sparkort

 

Dela inlägget

Guldpartner

Silverpartner

Bronspartner