Hoppa till sidans innehåll

2019-11-12 - Snötillverkningen avslutad för denna gång

12 NOV 2019 12:10
Tillverkningen av konstsnö är nu stoppad för denna gång, då mildvädret drog in över norrlandskusten. Läs mer nedan för att se när vi kan ha skidspår på plats.
  • Skapad: 12 NOV 2019 12:10

Vi får en del frågor om när den tillverkade snön kommer styras ut och omvandlas till skidspår så att Skyttis spårområde kan öppna för säsongen.

Svaren är dock inte helt enkla att lämna, det beror nämligen helt på hur utvecklingen av vädret ser ut de kommande dagarna, om det är mildväder och eventuellt regn så kommer snön inte att styras ut, det kommer försämra kvalitén och motståndskraften mot vatten på den tillverkade snön, vilket vi vill undvika.

Högarna skall dräneras riktigt och om prognosen stämmer planerar vi för att styra ut snön på fredag, pista spårbädden natten mot lördag samt därefter öppna spår på Skyttis Spårområde klockan 08.00 på lördag morgon (16/11).

Om vädret slår om, kan vi kanske hinna med tidigare, men det är som sagt helt beroende på att tillräckligt med vatten runnit ur snöhögarna innan vi styr ut och förädlar snön till skidspår.

 

I samband med öppningen av spåren kommer vi även att publicera en spårkarta och ber et att iakttaga den åkriktning som kommer att gälla när vi väl öppnar

Skribent: Jens Bovéng
E-post: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

  

ågrenshuset_logo.png

  

  silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info