Hoppa till sidans innehåll

2021-01-05 - Snötillverkning tar nu paus!

05 JAN 2021 23:29
Efter ett antal dygn med bra förutsättningar för att tillverka snö tar nu snövakter, snökanoner samt vår driftsgrupp paus från snötillverkning ett tag.
  • Uppdaterad: 05 JAN 2021 23:29

Driftsgruppen har kämpat tillsammans med alla snövakter med sviktande temperaturer, bra temperaturer, trilskandes högtryckspump som stannat, fläktkanon som filtren satt igen på så den stannade med mera, men mellan alla utmaningar har det producerats bra med snö! 

Fläktkanonerna är precis det tillskott som behövs till Skyttis, när det är kallt så levererar de rejält med snö och vi har fått använda hjullastare och traktor för att gräva ur högarna efter nätternas tillverkning, så att pistmaskinen kan schakta snön.

Sörlidenslingan och Apberget öppnar i en enhetlig sträcka onsdag 2021-01-06 (pistas tisdag kväll 2021-01-05) och då kan man åka från Pumphuset, via Sörlidenslingan, upp på Apberget och vidare på övre delen av 5km inklusive Subaruslingan.

Konstsnö är nu även tillverkad på sträckan vidare ned mot Stadion, upp i toppen på Hästskon, vidare genvägen genom skogen upp mot Varggropens parkering och därifrån runt upp till pumphuset. Denna snö måste nu dräneras och därefter schaktas innan den pistas. Vi räknar med att detta kommer ta tre-fyra dygn att hantera, lite beroende på hur snön dränerar och våra resurser i pistmaskinen hinner med arbetet.

Vi återkommer med mer information på bland annat hemsida, sociala medier och skidspar.se när något nytt finns att rapportera om spår eller snötillverkning.

Stort tack till alla som ställt upp och arbetat under dessa dagar för att vi skall kunna leverera snö och skidspår på Skyttis spåren! Finns det fler som vill hjälpa till, anmäl er då till Pernilla Steen på 073-819 28 96.

OBS!

Till alla er som åker skidor på Skyttis Spåren, tänk på att hålla avstånd till varandra även om vi är utomhus, det har varit en välbesökt anläggning dessa dagar efter nyår så då är det extra viktigt att komma ihåg att det fortfarande är viktigt med avstånden så att anläggningen kan hålla öppet! Tänkt också på att köpa spårkort, finns flera olika varianter att köpa, se Örnsköldsviks Kommun för mer information.

Tisdagar och Torsdagar kommer det från och med nu bedrivas ungdomsträningar på Skyttis (olika klubbar) från cirka 17.30-20.00. Ni som åker med spårkort, tänk på detta så att vi alla visara varandra extra hänsyn under dessa tider och om möjligt, åk innan eller efter dessa träningsgrupper för att vi skall minska trängesel och risken för smittspridning bland annat. Tack på förhand!

Foton från kvällen när anläggningen stängdes ned.

Skribent: Jens Bovéng
E-post: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

  

ågrenshuset_logo.png

  

  silverpartners

 

 holmen logo blue 2021_01_Transp.png 

 

NorraSkog_CHAMPAGNE.PNG

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info