Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hulda Forsberg Vy under en av löpturerna i Boden.

På Elitläger med systrarna Forsberg!

18 AUG 2017 10:12
Den uppmärksamme har säkert noterat att systrarna Forsberg saknats i ett par nedslag från "Bakom Kulisserna" den senaste tiden, det betyder dock inte att de "legat på latsidan! "Bollstabruks brudarna" har bland annat varit i Boden och "härjat"!
  • Skapad: 18 AUG 2017 10:12

Elitläger 6-11 augusti, lägret som "gick vilse" från Gällivare och hamnade i Boden!

Under vecka 32 var vi (Hulda och Elsa) på elitlägret i Boden. Det skulle egentligen ha varit i Gällivare, men i sista sekund fick de byta ort då det blev strul med boendet.

Lägret var väldigt roligt, tufft och framförallt lärorikt där många pass blev avverkade under kort tid. Lägret var upplagt med fokus på fart och fläkt där intensiteten ofta skulle ligga på A3+, så redan första dagen genomfördes ett sprintrace med både prolog, 3 heat och en epilog. Det var väldigt roligt då det var många duktiga åkare med på lägret så man fick verkligen känna på hög fart!

Elsa "rullar på" i klassisk teknik med fin diagonal och stor åkning. Foto: Hulda Forsberg

Hulda "gnuggar på", stakning och nötande av stavspetsar pågår. Foto: Elsa Forsberg

De resterande passen varierade mellan långpass på myr, mjölksyre-intervaller i sandbacke och styrka med fokus på bålstabilitet.

Ett av de långa passen i fin "Norrlands skog". Foto: Hulda Forsberg 

Man kan sammanfatta lägret genom att säga att det var svårt att undvika träningsvärken (!!), den kom redan efter dag 1 men det är otroligt hur kroppen klarar på att nöta på i flera dagar. Men inte så konstigt då lägerlivet är otroligt kul, inspirerande och motiverande!

Hulda och Elsa går "till vardags" skidgymnasium i Lycksele, flera skolkompisar var med på lägret, här ses hela gruppen från Lycksele med Hulda och Elsa i det bakre ledet. Foto: Linda Danvid-Malm

"Bakom Kulisserna" lämnar Boden för denna gång, nästa gång vi närmar oss "Kommunen där du utvecklas!" så är det förhoppningsvis med snö och kyla i december, då det vankas Scandic Cup, det vill vi och ni inte missa!

Nu rullar skolorna snart igång igen, håll koll på vårt flöde för att se vad som står näst på tur för nedslag av "Bakom Kulisserna".. Vi ses och hörs!

Skribent: Jens Bovéng
Epost: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info