Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pontus Wikström Elsa Forsberg försvarar Ångermanlands färger i frostbelagd höstskog under Grivetjärnsrundan.

V.40 - Lycksele välkomnar Gällivare och Bakom Kulisserna!

10 OKT 2018 21:41
Norrland åkte tilll Norrland som hade besök av Norrland! Vilken vecka för Bakom Kulisserna i Lycksele! Extra tack till Gällivare skidgymnasium som kryddade vår vecka!
  • Uppdaterad: 10 OKT 2018 21:41

Nu är det dags för ett inlägg från oss i Lycksele. Det har varit en händelserik vecka med läger och besök av Gällivare skidgymnasium, så många av oss har haft varsin inneboende hela veckan.

Rullskidbana, kanonlyft i Lycksele! 

Måndagen började för de flesta med ett individuellt pass, det bjöds på allt från cykel till stakning. Sedan anlände Gällivareborna och ett eftermiddagspass körde igång. Passet bestod av lugn skate med teknikinslag på vår fantastiska nya bana, väl värd att testas! ;)

Jasmine Konradsson Lycksele IF och Elsa studeras och hejas på av tränare Petter under måndagens teknikpass. Foto: Lycksele skidgymnasium.

En tisdag med fart, fläkt och en del frost 

Tisdag, 08:30, rullade bussarna till go-kartbanan där ett tufft sprintpass väntade. Efter snabba och utmanande heat kördes det kortare intervaller. Ett roligt pass och kul att få testa sina sprintegenskaper mot värdiga motståndare.

Eftermiddagen bjöd på en fin runda för de flesta Hägglundare som vi kallar Grivetjärnsrundan. Mycket fin och lätt kuperad terräng, en klar favoritrunda! Hanna som haft oturen att dra på sig en stukad tå fick ta på sig sina klassiska pjäxor och träna ensam.

Talliden.. ni som varit med vet vad det betyder.. 

På onsdag var det dags för den fruktade Talliden. En 27 km lång slinga, stig, obanat, grusväg och framförallt myr, väntar för den som tar sig hela vägen runt. Halva gänget tog sig runt (Pontus fick tjejdäng av Elsa, men han tog sig runt!) medan andra halvan körde ett crosspass som bestod av kortare löpning och klassiska rullskidor.

På onsdagens eftermiddagspass körde vi stakning i 30min och sedan klassiskt den övriga tiden på banan. Ett kyligt pass som bjöd på säsongens första snö!

Närmast i bild ser vi Emrik Nordgren från IFK Umeå och bakom honom ser vi en lite trött Isak Seijsing under Tallidenrundan. Foto: Gällivare Skidgymnasium

Höstrullen, nummerlappar på! 

Torsdag var då vår sista lägerdag. Vi drog igång med en tuff cirkelstyrka följt av en timmes löpning för att förbereda benen inför eftermiddagspasset, mer känt som premiären av Höstrullen 2018. Tjejerna körde två varv runt en 3km bana medan killarna krigade sig igenom tre varv. Kul men nervöst att ta på sig nummerlappen, dock bra förberedelse inför vinterns kommande cuper.

Hanna stakar på med nummerlapp under Höstrullen 2018. Foto: Pontus Wikström

Välbehövlig "vila" i helgen

Veckan har varit väldigt rolig och tuff, en lugnare helg väntar innan kommande vecka drar igång. Vi tackar för denna gång, hejdå!

Skribent: Jens Bovéng
Epost: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info