Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stellan Isaksson "Skate snurr" pågår! Andningsmasken är på för att inte slita för hårt på luftrören i skidtunneln.

V.40, En vecka med fokus på seniorer!

12 OKT 2017 10:29
"Bakom Kulisserna" har kollat läget hos våra seniorer och tagit pulsen på två av dem, för att kolla av hur de förbereder sig inför kommande utmaningar! Skidtunnel samt intervaller på rullskidor uppför Varvsberget har man bland annat ägnat sig åt.
  • Skapad: 12 OKT 2017 10:29

Linda Ström

Fredagen 29/9 blev det en lång bilresa mot Torsby för några dagars snurrande på längdskidorna i Torsby skidtunnel. Även om tunnelns längd bara är 1,3km var det en fröjd att få åka där. Totalt fick jag sex pass, tre klassiska och tre skate. Alla pass var rena A1 pass där fokuset låg på att hitta känslan och tryggheten på skidorna. Sista passet gjordes på måndag 2/10 och därefter blev det en stor kebabtallrik för att orka den långa bilresan hem. 

Klassisk skidåkning i fina förhållanden i Torsbys skidtunnel. Foto: Stellan Isaksson

På hemmaplan har det blivit en lugn träningsvecka. Jag har kört två intervallpass, varav ett med Rossa gruppen. Dessutom har jag hunnit med att göra styrketester som gick hyfsat bra, men tyvärr kunde jag inte göra Vo2max-testet då jag dragit på mig hopparknä. Resterande träningspass har varit lugna A1 pass på rullskidorna och ett benpass på gymmet. Veckan avslutades med ett impulspass i stakning på Skyttis med Rossa gruppen.

Rullskidpass på Skyttis i fina höstfärger. Foto: Tore Ström

 

Oskar Strömberg

Vecka 40 började relativt lungt för min del med lugna pass, men har tränat på bra under helgen. På fredag 6/10 var det dags för tester på Modo Sports Academy, både styrka och Vo2max, helt ok känsla på testerna. 

Oskar testar överkropsstyrka med dips. Foto: Linda Ström

Gick direkt efter testerna ut och sprang löpintervaller. Lördagförmiddag ägnades åt att staka ett långpass och på eftermiddagen blev det styrketräning. Tränignsveckan avslutades med ett klassiskt intervallpass uppför Varvsberget. 

Intervallpass på väg uppför Varvsberget. Foto: Jan-Olof Strömberg

 

"Bakom Kulisserna" sammanfattar

Förberedelserna rusar fram i olika spår för våra åkare, läger, resor, skidtunnlar, styrketräning och intervaller omvartannat, allt och alla med samma mål och fokus, att vara förberedd inför säsongen! "Bakom Kulisserna" gör sitt bästa för att hinna med att "vara där det händer"!

Vi får se varthän det bär härnäst, vi ses!

 

Skribent: Jens Bovéng
Epost: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info