Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jens Boveng Oskar Strömberg startar Hägglunds SK Ski Teams tävlingssäsong för juniorer och seniorer, 10km fri stil i Bruksvallarna.

V.46 - Klara, färdiga, gå, Bruksvallarna är på!

23 NOV 2018 19:09
Träning, träning och åter träning, så några läger på det och så "vipps" var det så "dax" för en ny säsong! Bakom Kulissserna packar kamera, putsar linserna och fyller på med kaffe, nu åker vi!
  • Uppdaterad: 23 NOV 2018 19:09

Väl på plats i Bruksvallarna väntade tävlingar i dagarna tre, fri stil distans, klassisk distans och så fri stil sprint. 

Säsongen 2017/18 gick tävlingarna under vecka 45 och då var det massor med snö och minusgrader, nu möttes vi av plusgrader och ingen snö i omgivningarna. Skidspåren höll dock mycket hög klass, även om arrangören fått jobba i "motvind" vad vädret anbelangar, vi ger Bruksvallarna och Funäsdalens IF en stor tumme upp!

Fredag 16/11 - Fri stil Distans

Oskar Strömberg var vår representant bland åkarna denna fredag, de juniorer som var på plats valde att ta en vilodag då de tillbringat veckan i Ramundberget på läger.

H21 - 10 km fri stil

10 km fri stil på schemat för Oskar, någon plusgrad i luften och fina spår, tre varv på en 3,3 km lång slinga ut från stadion, upp mot Södergrenbacken och tillbaka in mot sprintbanan och runt, tuft och utmanande med både långa och branta backar.

Oskar jobbar på med kontrollerade "skär" under fri stils loppet. Foto: Jens Boveng

Lördag 17/11 - Klassisk Distans

Ny dag, nya möjligheter som det heter, tyvärr för vintersportälskare inga minusgrader i sikte varken natt som dag, därmed rätt mjukt i spåren, dock perfekt pistade till morgonen!

D17-20 - 5km klassisk distans

Premiär för våra juniorer för säsongen där Lovisa Olsson var först ut av de tre som var på plats för att tävla, detta i 5 km klassisk distans, dock önskade hon nog att hon tagit en extra vilodag då kroppen svarade med "godnatt!" när Lovisa ville säga "gå!"

H21 - 15 km klassisk distans

Oskar fick lägga på ett par extra varv till "snurren" till detta klassiska lopp, därmed fem varv på den 3,3km slingan, upp ned, ned upp, kämpa, kämpa, mål, pust, stånk, vila, åka ned, käka, tack och god natt (en stund)!

H17-20 - 10 km klassisk distans

Fler juniorer till start, detta via Alexander Gidlund och Hugo Eriksson i 10 km klassisk distans, där Alexander var först ut av de två i de spår som nu blivit rätt mjuka och blöta. Alexander undrade stilla om han och Lovisa tagit samma frukost på morgonen, för 740:an var inte riktigt på "drifting humör" denna lördag, bara parkera och tanka om!

Hugo Eriksson kickade dock iväg med fin klassisk teknik och hade valt en annan "pump" än Lovisa och Alexander vid tankningen, fart, fläkt och stilig klassisk åkning! 

Hugo på väg upp! Foto: Jens Boveng

Hugo tröttnade lite på loppets andra halva, men åkte fortfarande riktigt bra klassisk teknik! 

Söndag 18/11 - Fri stil Sprint

Magisk morgon, minusgrader och "krispiga" spår samt klar himmel och sol! Sprint i fri stil på schemat, bara gasa med andra ord!

H21 - Fri stil sprint, prolog

Oskar först ut igen, nu i sin tredje och sista start för helgen, gott gry och bra kämpat i prologen i denna fri stils sprint. 

Oskar på väg mot "finish" för denna helg i Bruksvallarna. Foto: Jens Boveng

D17-20 - Fri stil sprint, prolog

Av juniorerna sprintade Lovisa ut före sina killkompisar, som så många gånger tidigare, tre och en halv minut senare var banan avklarad och Lovisa vidare till kvartsfinal.

Lovisa på väg mot mål i prologen, "Fighting face on!" Foto: Jens Boveng

H17-20 - Fri stil sprint, prolog

Alex och Hugo på tur, fri stilen står på lur.. Hmm ok "Bakom Kulisserna" kanske inte är bäst på ordvitsar, men ändå, texten blir ju lite längre. :)

Hugo sprintade ut först av de två grabbarna, full vilja från start, kanske lite för mycket vilja som Hugo uttryckte sig efter loppet, tekniken stämde inte fullt ut men en riktigt bra genomkörare inför kommande tävlingar i vinter!

Hugo susar ut från start, bara x-antal backar kvar i full fart! Foto: Jens Boveng

Alexander startade även han friskt med stora drag, mattades lite i stigningarna men kämpade friskt hela vägen, tyvärr slutade även Alexanders dag i prologen, duscha, käka, packa på schemat med andra ord.

Alexander på väg ut från stadion. Foto: Jens Boveng

D17-20 - Fri stil sprint, finaler

Lovisa till start i kvartsfinalerna under eftermiddagen, en kvartsfinal där kroppen svarade lite bättre men där Lovisa fick med sig några taktiska punkter att jobba vidare med inför kommande tävlingar.

Bakom Kulisserna sammanfattar

Bruksvallarna bjöd som vanligt på fina tävlingar, detta trots tuffa utmaningar med väder och snö. 

Vi riktar ett extra stort tack till Gellivare Skidallans som delade vallabod med oss i "Vinterstudion", tack för att ni stod ut med både oss och vår spellista med musik. :)

Nästa stopp, Idre och premiären av Volkswagen Cup!

Skribent: Jens Bovéng
Epost: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info